Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilderna på Johaug förvånar experterna

Therese Johaug efter segern. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Johaug på väg över mållinjen. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

ULRICEHAMN/STOCKHOLM. Therese Johaug fortsätter att dominera fullständigt i distansloppen. 

Och i Ulricehamn visade hon upp styrka även i de lättåkta partierna, vilket bör oroa konkurrenterna.

– Jag är väldigt nöjd med det, säger Johaug.

– Det är där hon varit sämst tidigare, nu går hon faktiskt ännu snabbare än sina motståndare in mot mål, säger NRK:s expert Torgeir Björn.

Efter sin långa avstängning har Therese Johaug gjort rent hus med sina motståndare i distansloppen den här säsongen. I Otepää senast stod hon för en historiskt stor segermarginal och på lördagens lopp i Ulricehamn stod hon på nytt överst på pallen. 

Det var inte någon större överraskning, men en detalj i hennes åkning förvånade de norska experterna. 

 

Detaljen om Johaug som förvånar experterna

Det är ju känt att Therese Johaug är extremt svårslagen i uppförsbackar, men i de mer lättåkta partierna av banan så har hennes konkurrenter i regel chansen att plocka sekunder på norskan. Men i Ulricehamn åkte Johaug bäst av alla även på de partierna - vilket borde sätta skräck i hennes rivaler inför VM som börjar om en månad. 

– Det är överraskande. Det är där hon varit sämst tidigare, nu går hon faktiskt ännu snabbare än sina motståndare in mot mål, säger experten Torgeir Björn i NRK

– Ingen slår Therese Johaug den här säsongen, fyller kanalens kommentator Jann Post i. 

Therese Johaug har alltid imponerat i de tuffa partierna – men nu imponeras experterna även av hennes åkning på de mer lättåkta partierna. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Therese Johaugs stöd till Charlotte Kalla

Johaug är väldigt nöjd med sin insats och att hon lyckas vara bäst rakt igenom. 

– Jag är jättenöjd med loppet i dag, 10 kilometer skejt är inte riktigt min favoritdistans så jag är väldigt nöjd med segern. Det jag är mest nöjd med är att jag tar sekunder oavsett om det är backar eller plant. Det tycker jag är roligt, att jag kan jobba bra på alla partier, säger hon och fortsätter: 

– Det har jag jobbat med under de senaste åren, det är där jag har tappat förr.

Har du haft nytta av de två åren du var avstängd?

– Det är svårt att säga, men jag har växt väldigt på att vara ute och är kanske mer motiverad och har kämpat för att komma tillbaka. Det kan hända att jag haft en fördel, jag har fått kontinuitet i min träning.

En som hade det tyngre den här dagen var Charlotte Kalla som slutade först på 13:e plats. Johaug tror dock att svenskan kommer vara i gång för full när VM börjar. 

– Charlotte är bättre än 13:e plats, hon kanske hade en väldigt dålig dag i dag, och då går sekunderna fort. Jag hoppas att hon kan ta några snäpp till VM, vi vet att hon åker bra i mästerskap. Hon har åkt dåligt i världscuplopp inför mästerskap förut.