Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden avslöjar Northug: ”Det var ren galenskap”

Landslagstränaren Eirik Myhr Nossum intervjuas av TV2 Norge
Bilden från dashboard-kameran som visar Northugs omkörning
Foto: Dagbladet
Petter Northug
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Petter Northug stoppades för fortkörning på väg hem från Trysil. 

Men även dagen innan polisen stannade stjärnan körde han långt över hastighetsgränsen – det visar bilder som Dagbladet tagit del av

– Det var ren galenskap, säger vittnet Trond Stöfring till tidningen. 

Det var strax efter klockan åtta på torsdagskvällen som den norska skidstjärnan Petter Northug stoppades av polis på E6 vid Elverum, ungefär 15 mil norr om Oslo. 34-åringen ska ha hållit 168 km/h på en 110-väg. 

Därefter ska polisen ha genomsökt stjärnans hem, där de hittat kokain. Northug har lämnat blodprov och misstänks ha varit narkotikapåverkad när han körde för fort. 

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit”, skrev Northug på Instagram på fredagen, då nyheten briserade. 

Norska Dagbladet har tidigare kunnat slå fast att Northug var på väg hem från ett skidläger för barn i Trysil, där han varit instruktör, när han stoppades. 

Nu har tidningen tagit del av bilder som tyder på att norrmannen körde vårdslöst även på vägen till Trysil, på onsdagen. 

– Det var helt hopplöst. Han kom så väldigt fort. Jag har sett så mycket konstigt på den vägen, men det här var ren galenskap, säger Trond Stöfring till Dagbladet

Northug körde för fort dagen innan skandalen

Stöfring har en kamera placerad på instrumentbrädan, som filmar vägen framför honom och även mäter hastigheten hans egen bil håller. Vid ett tillfälle, då kameran visar att Stöfring håller 93 km/h, blir han hastigt passerad av Petter Northugs sportbil. 

– Jag låg i drygt 90, när jag la märke till att han kom körande bakom mig. Det var 80 på sträckan, säger Trond Stöfring. 

Vittnet beskriver det även som att bilen vid flera tillfällen vinglade över vägbanan i hög hastighet. Föraren ska även ha gjort tvära stopp, för att sedan gasa på för fullt igen. 

– Det här är en olycksdrabbad väg som jag kört ofta i sju-åtta år, men jag har aldrig sett något liknande, säger Trond Stöfring som också ångrar att han inte kontaktade polisen om händelsen. 

Northugs advokat Halvard Helle vill inte kommentera vittnesmålet för Dagbladet. 

Svaret på blodprovet dröjer 

Svaret på det blodprov som Petter Northug lämnade i samband med fortkörningen då han stoppades av polis i torsdags kväll kan komma att dröja. Det uppger bland annat VG.

– Det kan ta allt från några dagar till några veckor. Men vanligtvis tar det ett par veckor att få svar på en sådan analys. Och det kommer inte att vara annorlunda nu. Northug är inte ett prioriterat fall, säger polisadvokat Silje Bergsholm till VG.


Expressens Ludvig Holmberg om stjärnans fortkörning och kokainbrott

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.