Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vasaloppet agerar – genomför storvarsel

Foto: BILDBYRÅN

Snöbrist och en pandemi. 

Vasaloppet tvingas varsla 30 procent av personalen. 

– 2020 har varit riktigt besvärligt och har satt organisationen på prov, säger Vasaloppets tillförordnade vd Johan Eriksson. 

I ett pressmeddelande skriver man att vinterveckans snöbrist orsakade stor ekonomisk förlust. Sedan kom coronapandemin som gjorde det omöjligt att genomföra sommarveckan som man hade tänkt. 

Nu tvingas Vasaloppet spara pengar – och kommer att varsla 30 procent av personalen. Det handlar om totalt tolv tjänster försvinner. 

Blickar mot 2022

– Vasaloppet har haft många tuffa utmaningar genom åren men 2020 har varit riktigt besvärligt och har satt organisationen på prov. Det är aldrig roligt att göra sådana här åtgärder men utifrån det år vi har haft så är det nödvändigt för att Vasaloppet ska stå starkt i många år framöver, säger Vasaloppets tillförordnade vd Johan Eriksson och fortsätter: 

– Nu i vinter siktar vi återigen på att kunna ta emot våra deltagare här i Vasaloppsarenan och vi blickar därefter vidare mot Vasaloppets 100-årsjubileum år 2022. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.