Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Jonna Sundling: Missar VM

Jonna Sundling är sjuk och missar VM.
Foto: Anders Wiklund/Tt
Foto: Gepa Pictures/ Matic Klansek / GEPA BILDBYRÅN

LAHTIS. Sent på måndagskvällen kom beskedet:

Sprintern Jonna Sundling missar VM.

I stället får Anna Dyvik chansen i sprinten på torsdag..

Supertalangen från Umeå har nått final i två världscupsprintar den här säsongen. Och i sin senaste tävling vann Jonna Sundling SM-guld i sprint i Söderhamn.

Men sedan startade problemen för 22-åringen. Ett par dagar senare insjuknade Sundling i en förkylning under höghöjdslägret i italienska Seiser Alm.

Hon tvingades avbryta lägret och flög hem till Sverige i gen.

Där har Sundling nu kämpat för att hinna tillbaka i form till VM-sprinten som är första distans i Lahtis redan på torsdag. En distans där Sundling varit given att starta tillsammans med Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter.

In i det sista har det varit oklart om Jonna Sundling skulle hinna återhämta sig i tid för att ansluta till VM-truppen eller ej.

Jonna Sundling missar VM

Men på måndagskvällen kom beskedet.

Det blir inget VM.

– Jonna var uttagen till VM förbehållet att allt skulle fungera bra, men tyvärr blev hon sjuk. Hon har återhämtat sig efter infektionen och är igång och tränar för fullt igen. Vi anser emellertid att tiden har varit för knapp för att hon ska kunna komma upp i den nivå som hon har visat tidigare under säsongen. Därför har vi i dag beslutat att reserven Anna Dyvik, Falun-Borlänge SK, går in i hennes ställe, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

JonnaSundling kommentarer själv beslutet:

– Jag har själv varit osäker på om jag skulle hinna bli frisk. I förra veckan trodde jag aldrig att det skulle gå, men så fick jag upp hoppet igen när jag blev frisk. Jag förstår emellertid beslutet även om det är tråkigt. Jag har inte tävlat på två veckor så jag vet ju inte hur jag ligger till jämfört med andra åkare och jag vill inte åka till VM utan att kunna prestera på topp.

– Det kommer fler tävlingar att se fram emot, som till exempel världscupen i Drammen och Quebec City. Jag kommer inte att deppa ihop över det här, utan fokuserar på det som är positivt, som till exempel att jag är frisk till hundra procent igen, vilket är jätteskönt. Nu stannar jag hemma och tränar istället, säger Jonna Sundling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.