Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johaugs värsta rival hoppar av touren

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Den ryska storstjärnan Natalja Neprjajeva bryter Ski Tour 2020.

Hon har drabbats av en förkylning.

– Natalja är väldigt ledsen just nu, säger tränaren Markus Cramer.

– Oj? Nej? Det är väldigt tråkigt, säger rivalen Therese Johaug.

Natalja Neprjajeva, 24, kom till Ski Tour 2020 som en av de stora favoriterna. Hon ligger tvåa i den totala världscupen och är stark både i sprint och i distans.

Men öppningshelgen i Östersund blev inte som hon tänkt sig.

Neprjajeva tog en blygsam tiondeplats i den första etappen, 10 kilometer fristil med individuell start, och hade sen stora problem i jaktstarten under den andra etappen där hon hade blott 19:e bästa åktid i fältet.

”Går inte att köra vidare”

Nu kommer förklaringen: Hon har inte varit helt frisk.

– Efter tävlingarna i Falun var hon tvungen att åka till Moskva för att fixa visum inför världscupavslutningen i Nordamerika. När hon kom tillbaka till Östersund så mådde hon inte riktigt bra, säger tränaren Markus Cramer.

Och nu bryter hon Ski Tour 2020?

– Ja, det går inte att köra vidare. Hon är sjuk.

Är hon besviken?

– Så klart. Hon är väldigt allround och hade goda chanser att placera sig högt här. Natalja är väldigt ledsen just nu.

Johaug: ”En stor fördel”

Therese Johaug reagerar med stor förvåning när hon får beskedet om Natalja Neprjajeva. Hon hade gärna sett att ryskan tävlade vidare i Ski Tour 2020.

– Ja, jag hade önskat att hon kunde fortsätta tävla här. Jag såg fram emot tuffa kamper med henne, det är ju henne jag ser som den stora utmanaren i totala världscupen, säger Johaug som nu erkänner att vägen till segern i den totala världscupen blir klart enklare.

– Det är en stor fördel för mig, det måste jag vara ärligt att säga, nu när hon inte kör vidare här. Ska man klara av att vinna den där pokalen så måste man hålla sig frisk och kunna stå på start i tävlingarna.

Ski Tour 2020 fortsätter under tisdagen med en sprint i Åre.

Totalledare efter två etapper är Therese Johaug. Heidi Weng ligger tvåa och Ingvild Flugstad Östberg ligger trea. Bästa svenska är Ebba Andersson på fjärde plats.

Fusket under Ski Tour 2020: ”Måste bort”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.