Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hon får vara sur, arg och irriterad”

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: NILS PETTER NILSSON

LAHTIS. Landslagsledningen har fattat ett beslut. 

Efter sprinten i Lahtis tar Hanna Falk och Teodor Peterson en plats i VM-laget på sprinten i Seefeld.

Ida Ingemarsdotter är därmed petad.

– Hon får vara besviken och arg - sen måste hon gå vidare, säger Ingemarsdotters tränare Joakim Abrahamsson. 

Efter att SM i Sundsvall var avslutat så kallade den svenska landslagschefen Rikard Grip till presskonferens där han presenterade laget till VM i Seefeld. 

Eller, nästan hela i alla fall. Till sist lät Grip meddela att det fanns två sprintplatser, en på damsidan och en på herrsidan, kvar att tävla om. Först efter sprinten i Lahtis skulle Grip och resten av landslagsledningen ta ett beslut om vilka som får vara med på VM. 

På damsidan var det Ida Ingemarsdotter, Evelina Settlin och Hanna Falk som gjorde upp om en plats. Av de tre var det Falk som hade den bästa dagen. 

 

MISSA INTE: VM-guiden – 204 sidor om vinterns mästerskap. 

Hanna Falk tar sista VM-platsen

Efter en småproblematisk prolog tog hon sig vidare till semifinal, där hon missade finalplatsen med en hårsmån. 

– Jag hade gärna åkt final och det var nära. Men jag gör ändå en bra tävling. Jag har lite problem med skidorna i kvalet och får inte riktigt till starterna, säger hon. 

För såväl Ingemarsdotter som Settlin slutade tävlingsdagen redan i kvartsfinalerna.

Och nu kommer alltså beskedet att båda två petas från sprinten i VM. I stället är det Hanna Falk som får göra Stina Nilsson, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist sällskap i laget.

– Det var inget lätt beslut att ta då det varit hårt och jämnt med många fina prestationer, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Joakim Abrahamsson, Ida Ingemarsdotters tränare, menar att beslutet är rimligt. 

– Det är inga konstigheter egentligen. Innan hon åkte hit så visste hon att det skulle bli ett ja, ett nej eller ett kanske. Det är så här det är i toppidrott, säger han och fortsätter: 

– Nu får hon vara sur, irriterad, arg eller hur hon hanterar sina känslor. Men hon kan inte hålla på att älta det här för länge, utan hon måste ha fokus framåt. 

Har du varit i kontakt med Ida sedan ni fick reda på sprintlaget? 

– Ja, men vi har inte pratat något om uttagningen utan bara fokuserat framåt. Sen är det ju så här att Ida har varit så bra den här säsongen att jag vet att hon är högaktuell för flera lopp på VM. 

Glädjande besked kring Stina Nilsson

I sitt pressmeddelande meddelar Grip även att Stina Nilsson gör stora framsteg i sin rehabilitering efter lårskadan.

– Det är glädjande att det går framåt och vi hoppas givetvis att Stina hinner bli klar för start till VM, säger Rikard Grip.

Läkaren Magnus Oscarsson:

– Teamet runt Stina har gjort ett fantastiskt jobb. Hon har börjat röra sig på skidor, det är dock inte tal om någon hårdare belastning i dagsläget.

 

 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

Teodor Peterson tar VM-biljetten

Herrarna som gjorde upp som den sista VM-platsen var veteranen Teodor Peterson samt Martin Bergström och Johan Häggström. Av dem var Peterson klart bäst. Han tog sig med tämligen stor enkelhet till semifinal och var inte allt för långt i från en finalplats. 

Bergström och Häggström slogs båda ut i sina respektive kvartsfinaler och den förstnämnda var uppgiven efteråt:

– Det känns klart va? Han är klart bäst i dag, säger Bergström om Peterson. 

Så blir det också.

Teodor Peterson får åka VM-sprinten, ihop med Calle Halfvarsson, Viktor Thorn och Oskar Svensson. Johan Häggström blir samtidigt uttagen som reserv – medan Martin Bergström får följa VM från tv-soffan.

 

LÄS MER: Vinterstudion i SVT – allt om vinterns sändningar

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R