Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet – Stina Nilsson kör lagsprint

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

LAHTIS/STOCKHOLM. Stina Nilsson kommer att köra söndagens stafett.

Det meddelade den svenska förbundskapten Rikard Grip efter damernas skiathlon.

– Det finns ingen anledning att tro något annat än att hon ska åka.

Stina Nilsson föll i torsdagens sprint och missade final. Och motgången fortsatte under lördagens skiathlon. Stina Nilsson orkade bara hänga med täten i några kilometer innan hon halkade bakåt i startfältet och till slut kom i mål på en 26:e plats.

Och efter misslyckandet öppnade Nilsson för att stå över söndagens stafett. Men senare på eftermiddagen meddelade förbundskaptenen Rikard Grip att Nilsson kommer att köra sprintstafetten:

– Det finns ingen anledning att tro något annat än att hon ska åka. Hon var besviken över tävlingen men vi vet vad hon har gjort tidigare. Och gör hon något liknande igen kan det bli väldigt bra.

LÄS MER: Så gick det sen för svenska skidhjältarna

Sökte bekräftelse

Någon vidare övertalning behövdes inte, även om Nilsson öppnat för att stå över stafetten:

– Hon ville mer få bekräftat att hon fortsatt har vårt förtroende, säger Grip.

Stina Nilsson kommer att köra tillsammans med Ida Ingemarsdotter som tog platsen före en besviken Hanna Falk.

– Falk har definitivt varit högaktuell, och vi tog det sista beslutet egentligen i torsdags kväll eller fredags morse. Utifrån att vi ska ha det bästa laget valde vi Ida före Hanna. Klart att hon blev besviken, alla vill ju vara med och tävla och det är positivt. Så ska det vara när det är elitidrott, har Grip tidigare sagt om valet av Ingemarsdotter.

Weng kör för Norge

Nu står det också klart att det blir Heidi Weng som kör tillsammans med Maiken Caspersen Falla i det norska laget.

På herrsidan ställer Norge upp med Emil Iversen och underbarnet Johannes Hösflot Kläbo. Sverige kommer till start med Teodor Peterson och Emil Jönsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.