Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besked: Tvingas tävla utan publik

Frida Karlsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Storpublik i Holmenkollen.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Helgens skidtävlingar i norska Holmenkollen genomförs utan publik på grund av smittorisken för coronaviruset.

Det meddelar nu arrangören i ett pressmeddelande, efter att ha haft långa diskussioner med Oslo kommun och nationella hälsomyndigheter, rapporterar norska Dagbladet

– Vi måste göra allt vi kan för att undvika smittospridning så länge vi kan, säger kommundirektören Svein Lyngroth vid avdelningen för äldre, hälsa och arbete, enligt tidningen.

Skidtävlingarna är en av årets största publikfester under världscupsäsongen och omkring 30 000 personer väntades under helgens tävlingar som genomförs fredag-söndag. Enligt VG hade 18-19000 biljetter sålts på förhand.

Så blir det nu inte.

Arrangören meddelar nu att publiken stoppas från tävlingarna av hänsyn till smittorisken för coronaviruset.

56 personer har konstaterats vara smittade av coronavirus i Norge fram till lunchtid på torsdagen.

Publiken får stanna hemma från Holmenkollen

Beslutet har fattats i samråd mellan arrangören, Oslo kommun och nationella myndigheter.

Myndigheterna uppmanar också besökarna att inte samlas i arenaområdet under helgen och att stora folkmassor som står tätt ihop på exempelvis tunnelbanan ut till Holmenkollen ökar risken för smittospridning.

– Vi är särskilt bekymrade över stora folksamlingar på tunnelbanan i kombination med tidigare erfarenhet av höjd alkoholkonsumtion bland publiken. Vi måste göra allt vi kan för att undvika smittospridning så länge vi kan, säger kommundirektören Svein Lyngroth vid avdelningen för äldre, hälsa och arbete i ett pressmeddelande enligt Dagbladet och VG.

”Berusade personer ökar ytterligare risken för smittospridning”, står det vidare i pressmeddelandet.

Under Holmenkollens skidfestival avgörs tävlingar i tremil för damer, femmil för herrar på skidor samt backhoppning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.