Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besked i sista stund: Stjärnan hoppar av

Maja Dahlqvist.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Linn Svahn.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jonna Sundling.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

KALIX. I dag avgörs sprintstafetterna på SM i Kalix.

Vilka tider som gäller? Startlistor? Favoriter? Här får du allt du behöver veta inför start.


Här kan du se sändningarna från SM

Sprintstafett, damer

HÅLLTIDER

14.45: Uppsnack från studion i Kalix

15.00: Sprintstafett, semifinaler

17.00: Sprintstafett, finaler

TV-SÄNDNING

Sprintstafetten sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen.

STARTLISTA

Falun Borlänge med Maja Dahlqvist och Louise Lindström såg ut att vara den främsta utmanaren till Piteå Elit med Emma Ribom och Jonna Sundling. Men med timmar kvar till start kommer beskedet att Dahlqvist blivit snuvig, lämnat återbud och blivit ersatt med Moa Olsson.

I övrigt noterar vi att Frida Karlsson gör sin första start på SM. Hon startar för Sollefteå ihop med Jenny Solin.

Piteå Elit tog dubbla medaljer i går och har återigen två riktigt starka lag på start. Emma Ribom och Jonna Sundling kör i förstalaget, medan Ebba Andersson och Charlotte Kalla kör i andralaget.

Klicka här för att se alla lag som har anmälts till sprintstafetten.

FÖRHANDSTIPS

Tomas Pettersson, krönikör SportExpressen: ”Otroligt spännande startfält med så många åkare som håller världsklass Men det som borde avgöra på den här lätta banan är vilket lag som har två sprinters av yppersta klass - och då är Piteås förstalag med Emma Ribom & Jonna Sundling det självklara valet. Men oj så spännande andralag samma Piteå också har med Charlotte Kalla och Ebba Andersson. Stjärnklart, må man säga.”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Ja, det är svårt att blunda för Emma Ribom & Jonna Sundling här. De är så klart favoriterna. Falun Borlänge är främsta utmanarna, trots att Maja Dahlqvist lämnat återbud. Moa Olsson och Louise Lindström är ett starkt lag. Fler utmanare? Jag lyfter återigen Östersund som har Jenny Larsson och Linn Svahn på start. Om det är någon som ska kunna spurta ner Sundling så är det väl ändå Svahn?”


LÄS MER: Svensken kan bli skidvärldens mäktigaste man

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken


Sprintstafett, herrar

HÅLLTIDER

14.45: Uppsnack från studion i Kalix

15.00: Sprintstafett, semifinaler

17.00: Sprintstafett, finaler

TV-SÄNDNING

Sprintstafetten sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen.

STARTLISTA

Även här har Falun Borlänge åkt på ett tungt återbud: Oskar Svensson kommer inte till start. I stället är det Leo Johansson och Hugo Jacobsson som bildar lag i sprintstafetten.

I Piteå Elit noterar vi att Viktor Brännmark och Johan Häggström bildar förstalag, medan Fredrik Andersson och Björn Sandström tar plats i andralaget.

Åsarna? De satsar på Jens Burman och William Poromaa i sitt förstalag.

Klicka här för att se alla lag som har anmälts till stafetten.

FÖRHANDSTIPS

Tomas Pettersson, krönikör SportExpressen: ”Sällsynt svårbedömt med flera lag som faktiskt kan vinna allt. Men visst talar mycket för att guldet hamnar långt uppe i norr. Till exempel i Umeå (Marcus Grate & Erik Silfver) eller i Piteå (Viktor Brännmark & Johan Häggström). Glöm dock inte att hålla ett öga på Ulricehamns lag där Viktor Thorn gör sitt allra sista lopp som elitåkare - bara 24 år ung. Jag håller tummarna för dig i dag, Viktor.”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Klart man hoppas att Viktor Thorn får ett fint avslut – men jag tror inte på medalj här. Utöver Umeå och Piteå vill jag höja en varningsflagg för SK Bore som har Filip Danielsson och Anton Persson på start. Mycket kommer handlar om att ha en bra avslutning här och där är det få som kan matcha den blixtsnabbe Anton Persson. Håll i hatten!”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.