Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bångman tvingades bryta under U23-VM

Foto: Alex Nicodim

Hedda Bångman tvingades bryta distansloppet på U23-VM.

Talangen drabbades av en astmaattack mitt under tävlingarna.

– Vår läkare är med henne nu, säger Svenska skidförbundets utvecklingschef Lars Selin till Östersunds-Posten.

Hedda Bångman låg bra till vid 2,5 kilometer-strecket under tio kilometer fri stil i Rasnov. Men topp tio-placeringen blev till en walkover i sista varvet, då Bångman tvingades bryta loppet.

– Hon startade väldigt bra men bröt för att hon hade problem med astman, säger utvecklingschefen Lars Selin till Östersunds-Posten.

"Känner mig väldigt trygg"

Det är inte första gången Hedda Bångman tvingas bryta en tävling på grund av andningsbesvär. Under St Olafsloppet fick hon ett astmaanfall och i Svenska juniorcupen i Idre gick det så illa att hon kollapsade i spåren.

Selin vill inte ge några tydliga besked om hur allvarligt läget är för Bångman den här gången.

– Vår läkare är med henne nu så jag känner mig väldigt trygg, säger Selin.

"Haft mycket problem med astma"

I januari berättade Bångman för Östersunds-Posten om sina sjukdomsbesvär.

– Jag har haft mycket problem med astma och allergi. Jag fick ett allvarligt astmaanfall och det var väldigt jobbigt både mentalt och allting, för det är så himla läskigt att få något sådant. Men nu kändes det bra i dag så det är skönt och jag är så glad för varje lopp som jag kan avsluta bra, sa hon då.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Följ oss även på Instagram och ta del av älskade inslag som "Veckans kärleksbarn"!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.