Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Tvingas stå över tävlingen

Therese Johaug.Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Johaug tvingas nu stå över en tävling i rullskidor.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Therese Johaug har tränat för hårt.

Det gör att hon missar rullskidloppen på norska Toppidrottsveckan.

– Nu måste jag lyssna på kroppen och justera belastningen så att jag kommer tillbaka, säger Johaug i ett pressmeddelande.

Flera norska toppåkare har haft problem med skador under sommaren.

Nu har även Therese Johaug fått problem, vilket det norska skidförbundet skriver i ett pressmeddelande.

”Johaugs träningsbelastning har varit för hög i sommar och hon måste ha en lättare träningsperiod”, skriver skidförbundet.

Förbundet fortsätter sedan:

”Hon har inte svarat som förväntat på träningsökningen de sista dagarna och har i samråd med tränare och hälsoteamet beslutat att inte delta i rullskidloppen den här veckan. Hon är inte heller med på tjejernas träningssamling i Meråker efter Toppidrottsveckan.”

Johaug: ”Blir förmodligen konstigt”

Therese Johaug själv är inställd på att ta sig tillbaka till hård träning igen efter att hon nu lugnar ner träningen ett tag.

– Det blir förmodligen konstigt för mig att inte delta på Toppidrottsveckan som jag har tävlat på så många gånger och haft roligt på, säger Johaug själv i pressmeddelandet och fortsätter:

– Men nu måste jag lyssna på kroppen och justera belastningen så att jag kommer tillbaka.

Utöver Johaug är det också flera andra i det norska damlandslaget som har problem och missar Toppidrottsveckan. Endast Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Helene Marie Fossesholm och Tiril Udnes Weng kommer till start från landslaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.