Charlotte Kalla krossade sina norska konkurrenter för andra gången i vinter. Foto: TERJE BENDIKSBY / AP TT NYHETSBYRÅNCharlotte Kalla krossade sina norska konkurrenter för andra gången i vinter. Foto: TERJE BENDIKSBY / AP TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Kalla krossade sina norska konkurrenter för andra gången i vinter. Foto: TERJE BENDIKSBY / AP TT NYHETSBYRÅN
Hon leder världscupen, men får inte ta del av skidförbundets bonusar. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNHon leder världscupen, men får inte ta del av skidförbundets bonusar. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Hon leder världscupen, men får inte ta del av skidförbundets bonusar. Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Men efter söndagens triumf löstes konflikten och Charlotte Kalla får nu ta del av bonussystemet. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNMen efter söndagens triumf löstes konflikten och Charlotte Kalla får nu ta del av bonussystemet. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Men efter söndagens triumf löstes konflikten och Charlotte Kalla får nu ta del av bonussystemet. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Backar i bråket - Kalla får pengar

Publicerad

 

LILLEHAMMER. Bonusbråket mellan Charlotte Kalla och Svenska skidförbundet är över.

Efter ett blixtmöte direkt efter tävlingarna i Lillehammer är parterna överens.

– Charlotte får nu bonus som alla andra, säger Johan Sares, längdchef på skidförbundet.

– Jag är jätteglad, säger Charlotte Kalla.

Det var i fredags som SportExpressen kunde berätta om den pågående tvisten mellan Charlotte Kalla och skidförbundet.

Mer exakt:

✓ Charlotte Kalla ville omfattas av samma bonusavtal som övriga landslagsåkare med bland annat pengar för medaljer i mästerskap och segrar i världscupen.

✓ Svenska skidförbundet var dock tveksamt - då Kalla valt att stå utanför landslaget under försäsongen.

– Jag hoppas verkligen att det  löser sig i fall jag skulle ta medaljer i Sydkorea, sa då Kalla till SportExpressen.

Charlotte Kalla får bonus

Konflikten fick stor uppmärksamhet under världscuphelgen i norska Lillehammer. Och på söndagskvällen kom plötsligt vändningen.

– Ja, vi är överens, säger längdchef Johan Sares.

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

Han fortsätter:

– Vi har hela tiden haft en plan om att i lugn och ro sätta oss ner och diskutera det här med Charlotte. Men efter all uppmärksamhet de senaste dagarna skyndade vi på allt lite.

Mer exakt?

– Vi träffades efter Charlottes lopp i Lillehammer. Och det känns väldigt bra att vi nu kan sätta punkt för det här.

Överenskommelsen innebär att Kalla nu får samma förmåner som resten av åkarna i landslaget. Till exempel 50 000 kronor för varje världscupseger och 150 000 för OS-guld.

 

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

 

Sares vill poängtera att det inte varit någon "konflikt" mellan parterna. 

– Det har det aldrig varit. Men det är skönt att det här är över, nu kan vi fokusera på det sportsliga i stället.

Charlotte Kalla "jätteglad"

Även Charlotte Kalla är nöjd med att alla frågetecken nu är uträtade.

– Jag är jätteglad över att bonusfrågan löst sig med Svenska skidförbundet. Vi har haft en positiv dialog i god anda, säger Kalla.

 

LÄS MER: Charlotte Kalla nobbar Tour de ski - trots succéloppen

 

Den svenska skidstjärnan redan på söndagskvällen till Schweiz för att acklimatisera sig till nästa helgs tävlingar på hög höjd i Davos.

– Nu står vi på framåt mot Davos utan några frågetecken och jag är fylld av glädje och energi, säger Kalla.

Och fortsätter:

– Mitt fokus har varit och kommer att vara att lägga all kraft på att nå flera pallplaceringar.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1920566454938183
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag