Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar sanningen - om märkliga scenerna i SVT

Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Stina Nilsson levererade en hel del märkliga citat i SVT under Tour de ski.

Nu avslöjar hon hemligheten bakom orden:

En intern tävling inom det svenska landslaget. 

– Det var jag som arrangerade allt, säger hon.

Det svenska laget fick en drömstart på Tour de ski då Stina Nilsson, i överlägsen stil, tog hem sprinten. Ida Ingemarsdotter stod även hon för en fin insats och slutade tvåa. 

Även Linn Sömskar fanns med i toppen.

Efteråt firade trion med att ”flossa”.

– När jag ser reprisen kommer jag att skämmas, sa Nilsson till SVT.

Den uppmärksammade dansen var dock inte spontan. I ett klipp på skidlandslagets officiella Youtubekanal avslöjar Stina Nilsson sanningen bakom dansen – och de till synes märkliga ordvalen i SVT:s intervjuer under hela touren.

Bland annat sa hon:

– Ja, det var ju sprint i går och det är ju skillnad på äpplen och päron.

Och:

– Jag har nya skidor också. Och nya kvastar sopar bäst!

Stina Nilsson avslöjar hemligheten

Det svenska skidlandslaget hade nämligen en intern tävling, vid sidan av skidtävlingen, där åkare, ledare och vallare skulle säga vissa saker i tv. 

– Jag har fått i uppdrag att avslöja den tävling som vi har haft under Tour de ski, bredvid den riktiga tävlingen. Det var en citattävling, där vi hade en lista som jag skrev, eftersom jag var arrangör för tävlingen, säger Stina Nilsson i klippet.

Den som lyckades få in vissa ord och fraser i intervjuerna med rörliga medier, däribland SVT som sände tävlingarna, belönades med olika poäng.

Några fraser som fanns med på listan:

■ ”Här ligger en hund begraven” 2 poäng

■ ”Crazy bananas” 2 poäng

■ ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt” 4 poäng

■ Flossa 5 poäng

Enligt Stina Nilsson delades landslaget upp i olika lag, där damerna utgjorde ett och herrarna ett. Dessutom ska vallateamet och ledarna ha varit med i tävlingen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.