Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar hans hemliga liv: ”Kämpar sig igenom det”

Foto: IMAGO

Han orsakade en av idrottshistoriens största dopingskandaler. 

Sedan lämnade Johann Mühlegg Europa för ett liv i Brasilien.

Nu berättar hans mamma om sonens liv på andra sidan Atlanten.

– Han kämpar sig igenom det, säger hon till Bild

Johann Mühlegg krossade allt motstånd under OS i Salt Lake City för 20 år sedan. Mühlegg, född i Tyskland men tävlandes för Spanien, vann tre guld innan det avslöjades att han var dopad med epo och fråntogs sina medaljer.

Efter skandalen gick Mühlegg under jorden. Han flydde Europa för Brasilien och kuststaden Natal, vilket Expressen kunde berätta om 2014.

Skandalåkarens nya liv 

I en intervju med tidningen Bild berättar Mühleggs mamma att hennes son fortfarande bor i Natal. Johann Mühlegg har hunnit bli 51 år gammal, har gift sig med en kvinna från Brasilien, har en nioårig son och försörjer sig på att driva ett företag i byggbranschen med 15 anställda. 

– Hälften av dem är analfabeter. Ingen kan köra bil, så Johann måste göra nästan allting själv. Han har ett hårt liv. Men han kämpar sig igenom det. Hans anställda älskar honom, säger Mühleggs mamma.

För Bild berättar hon även att Johann Mühlegg inte har varit hemma i Tyskland på åtta år och att hon besökte sin son i Brasilien tidigare i januari. 

Sätter press på stjärnorna: ”Ett misslyckande annars”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.