Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Brödernas sponsrar Calle Halfvarsson

Calles kritik mot touren
Ägarna till Brödernas. Trea från vänster: Mika Zibanejad.
Foto: BRÖDERNAS
Calle Halfvarsson.
Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

LES ROUSSES. Hamburgerkedjan Brödernas övertagande av hockeyklubben Väsby utlöste ramaskri.

Här är deras nya satsning: Calle Halfvarsson.

– Det är speciellt, säger svensken.

Häromveckan kom nyheten som slog ned som en bomb i Hockey-Sverige.

Hamburgerjätten Brödernas, där NHL-stjärnan Mika Zibanejad är delägare, köper det klassiska division 1-laget Väsby Hockey. Klubben kommer i framtiden att heta Brödernas/Väsby IK/HK och satsa mot SHL.

Övertagandet skapade starka reaktioner.

Jag har även fått en hel del meddelanden skickade till mig från folk som varit upprörda och väldigt otrevliga i samband med detta”, skrev Zibanejad på Twitter.

”Har någon greppat hur makabert det är? Kommer vi någonsin göra det?”, frågade sig Expressens krönikör Adam Johansson.

Calle Halfvarssons nya sponsor

Nu kan Expressen berätta att Brödernas fortsätter sin satsning inom idrotten och går in som sponsor till skidstjärnan Calle Halfvarsson.

– Vi är sjukt imponerande över Calles säsong och karriär. Han är ett riktigt proffs och vill vara med och stötta honom i hans fortsätta utveckling som Sveriges bästa längdåkare, säger Michael Wallén, sport- och partneransvarig på Brödernas.

Calle Halfvarsson har haft en stark säsong och tagit tre pallplatser i världscupen. Nu befinner han sig på hemmaplan i Sågmyra och laddar inför kommande VM i Planica.

– Som alla samarbeten är de viktigt i min satsning. I detta fall är det extra roligt eftersom ägarna är idrottsintresserade, säger Halfvarsson.

Får du äta gratis resten av livet nu?

– Jag gillar hamburgare. Exakt hur avtalet är utformat vill jag inte gå in på.

Calle Halfvarsson är en hockeyälskare och inbiten Leksand-supporter. Han har följt reaktionerna kring Brödernas övertagande av Väsby. 

– Jag förstår att folk har åsikter om det och att det är speciellt. Men de såg väl sin chans att göra detta och att det är en rolig grej, säger 33-åringen.

TV: Se dagens avsnitt av Skidsnack

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.