Avslöjar bråket med Frida: ”Vi hälsar inte”

Kristine Stavås Skistad.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Frida Karlsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kristine Stavås Skistad är Norges nya supertalang i längdskidor.

Och hon är redan ovän med Frida Karlsson.

– Vi hälsar inte ens på varandra, säger Skistad i en intervju med Dagbladet där hon dessutom kritiserar Stina Nilsson.

Kristine Stavås Skistad är bara 20 år gammal, men har redan hunnit göra ordentliga avtryck i längdvärlden.

I vintras vann hon JVM-guld i sprint och togs sen även ut i Norges lag till VM i Seefeld. Där imponerade hon stort i sprinten och stormade mot final – innan hon ramlade.

– Jag vet att jag kunde ha krossat Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson på upploppet så det är otroligt tråkigt att ryka på det, sa hon till SVT efteråt.

Trots hennes sensationella framfart fanns Kristine Stavås Skistad inte med i Norges landslagstrupp inför nästa säsong. De väljer att hålla kvar henne i utvecklingslaget.

Det förvånade många, inklusive henne själv.

– Jag blev lite överraskad först, men nu har jag insett att det är det smartaste, säger Skistad i en intervju med Dagbladet.

Där skickar hon också flera passningar mot Sverige.

Ovän med Frida Karlsson

Hon uttalar sig bland annat om den segerdans som Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Linn Sömskar gjorde under Tour de ski.

– Jag tycker inte det var särskilt underhållande med deras segerdans i vintras. Jag ska i alla fall inte fira så. Det blev för dumt, det måste jag säga.

Kristine Stavås Skistad berättar också att hon har ett ansträngt förhållande till Frida Karlsson, som hon i vintras ställdes mot på JVM.

– Jag tror att jag har lyckats skaffa mig en ovän där. Vi hälsar inte ens på varandra, säger Skistad.

Hon är iskall mot dig?

– Ja.

Och du mot henne?

– Jag säger i alla fall inte ”hej” när hon inte gör det. Men det är lugnt, jag har inget intresse av att bli bästis med henne.

Karlsson uttagen i A-landslaget

Tidigare under fredagen kom beskedet att Frida Karlsson får plats i Sveriges A-landslag under nästa säsong. Landslagschefen Jonas Peterson förklarar att Karlsson helt enkelt är för bra för att tillhöra ett utvecklingslag.

– Är man under 23 år så ska man finnas med i ett utvecklingslag, men efter den säsongen som Frida gjorde… hon är ett fullständigt unikum och det är få atleter i längdvärlden som tagit de kliv som hon gjort, som har den kapacitet som hon har. Och då ska hon så klart finnas med i ett A-lag, säger Jonas Peterson till SportExpressen.

Han fortsätter:

– Men det är med varsamhet vi ska ta hand om henne. Det är tjejer som har betydligt många fler års träning i kroppen, som hon nu ska sparras mot. Men hon är en extremt klok person själv som kommer kunna göra sina avvägningar och med hjälp av tränarna kommer hon att kunna hitta rätt balans.

– Det var ett ganska självklart val att ta ut Frida.


LÄS MER: Hon petas från svenska landslaget: ”Det är tufft” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.