Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Audi nobbar Northug - efter spritskandalen

I maj kraschade Petter Northug sin sponsorbil - nu väljer Audi att inte förlänga avtalet med skidstjärnan efter rattfyllan.

– Vi har varit tydliga med att vi anser att detta är ett allvaligt brott mot vårt förtroende, säger vd:n för Audi Norge Vidar Eriksen enligt VG.

Det var i maj som en berusad Petter Northug kraschade i sin sponsorbil Audi A7.

Efter kraschen i norska Trondheim flydde Northug platsen. Dagen efter kallade skidstjärnan till presskonferens där han utförligt berättade om händelsen.

– Jag har svikit de som står mig närmast. Det här är en väldigt tuff tid för mig, sa Northug då.

Comeback i juli

Efter skandal har Northug brutit samarbetet med tränaren Morten Aa Djupvik och även hunnit med att göra comeback i en rullskidtävling i Stavanger i slutet av juli.

I går kom beskedet att Petter Northugs storsponsor Coop fortsätter sitt samarbete - men Audi vill inte längre förknippas med skidstjärnan.

Northugs avtal med Audi går ut i slutet av augusti - och bilföretaget har valt att inte förlänga kontraktet.

"En dålig kombination"

– Som vi har varit tydliga med så är alkohol och bilkörning en dålig kombination. Det var viktigt för oss att noga och grundligt analysera vad som hände och få prata med Peter själv. Vi har gjort det och de är medvetna om orsaken till det hela, säger informationschef på Audi Marius Tegneby till VG.

Northugs avtal med Audi inleddes juni 2011 och går ut nu i augusti.

– Efter händelsen natten den 4 maj, har vi haft bra samtal med Northug och teamet runt honom. Det har också varit nödvändigt för oss att grundligt sätta oss in i frågan. Vi har varit tydliga med att vi anser att detta är ett allvaligt brott mot vårt förtroende. Det har Petter också tydligt erkänt, säger vd:n för Audi Norge Vidar Eriksen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.