Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astrid Jacobsens ilska efter löpsedeln i Norge

Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
Foto: Marius Gulliksrud

Dagen innan OS i Sotji startade drabbades Astrid Uhrenholdt Jacobsen av en personlig tragedi när hennes bror Sten Anders tog livet av sig.

Nu skriver norska Se og Hør att skidstjärnan talar ut med dem om sorgen - något som har fått henne att reagera ilsket.

"Skulle jag ha pratat med Se og Hør? Aldrig...", skriver hon på Instagram.

Den 7 februari 2014 blev en svart dag för den norska längdskidåkaren Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Samma dag som OS i Sotji invigdes så nåddes hon av det tragiska beskedet att hennes bror, Sten Anders, hade gått bort.

Dödsorsaken fastställdes till självmord.

Sorgen var påtaglig i den norska OS-truppen, men trots dödsbeskedet så deltog Uhrenholdt Jacobsen i mästerskapet.

"#dåligtskvaller"

Nyligen berättade hon för norska Dagbladet om sorgen efter sin brors bortgång. Men de var inte de enda som publicerade en artikel på ämnet.

Norska Se og Hør skrev på sin förstasida att de hade en intervju med Uhrenholdt Jacobsen där hon pratade om sin döda bror.

Skidstjärnans reaktion på tidningens förstasida var allt annat än positiv.

"Skulle jag ha pratat med Se og Hør? Aldrig... Fint att KK (ett norskt magasin) har sålt gamla bilder till dem #dåligtskvaller", skriver hon på Instagram.

28-åringen har tröttnat på mediernas framställning av henne. Därför ingick hon i somras ett avtal med managementsällskapet ID Effector för att ta kontroll över hur hon framställs.

Vill inte ha med dem att göra

Via sin hemsida och sina sociala medier skriver hon om allt som sker kring henne. Dessutom har hon startat en egen tv-kanal.

– Den största anledningen till att jag vill göra det är eftersom jag tycker att det är lite svårt att kommunicera vem jag egentligen är och står för, säger hon i en färsk intervju med Dagbladet.

– Ett bra exempel är att jag, som inte vill ha något med Se og Hør och såna saker att göra, plötsligt är på framsidan av en sådan tidning även om jag inte har lust till det överhuvudtaget. De kan ju skriva vad de vill, men då har jag min egen kanal där jag kan berätta vad som faktiskt är sant.

"Skänkt mig lugn"

Sedan hon inledde sin satsning så känner Uhrenholdt Jacobsen sig nöjd med hur hon har kunnat kommunicera nyheter om sig själv.

– Det har skänkt mig ett stort lugn. För jag vill egentligen bara vara mig själv och orkar inte med allt det som är runtomkring.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.