Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalla: ”Det är inget jag fokuserar på”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kompisarna i landslaget är redan uttagna till OS. 

Nu satsar Charlotte Kalla hårt för att få göra dem sällskap i Peking i vinter.

Nyckeln är större tålamod.

När Sveriges olympiska kommitté (SOK) i maj presenterade de första uttagna till OS 2022 fanns stjärnorna med; Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling.

Men ett namn saknades: Charlotte Kalla.

Beskedet kom efter en motig säsong där Kalla bland annat drabbades av covid-19.

Nu tvingas stjärnan, som tagit guld i tre OS i följd sedan Vancouver 2010, att bevisa för SOK och inte minst sig själv att hon platsar i ett fjärde olympiskt spel.

TT: Vad talar för att Charlotte Kalla ska ta medalj på OS i Peking?

– Det är inget jag fokuserar på nu. Mitt fokus är förberedelserna i sommar och höst, svarar Charlotte Kalla.

Jobba med nycklar

Tålamod och målmedvetenhet är nyckelorden.

– Det handlar om att jobba med ett par nycklar i taget på träningarna. Inte ta en hel nyckelknippa med sig på varje pass. Där är tålamod nyckeln, säger hon.

I våras kom beskedet att 33-åriga Kalla fortsätter sin karriär mot sitt fjärde olympiska spel. Hon ville inte ge upp efter motgångarna utan ser framåt för att testa ytterligare utvecklingsmöjligheter som finns i hennes kropp.

Skidlandslaget ligger på flera läger under sommaren och resten av försäsongen. Bland annat på hög höjd i franska Tignes.

Vill utvecklas

OS i Peking blir det stora målet för säsongen.

– Mitt fokus är på förberedelserna. Jag vill känna mig stark och genomtränad när tävlingarna drar i gång. Sedan kan jag, förhoppningsvis, få till snabba lopp så jag kvalar till ett OS. Därefter börjar riktiga uppladdningen mot mästerskapet, säger Charlotte Kalla och fortsätter:

– Det känns fortfarande som det finns många delar för mig att jobba vidare mot och utveckla. Det är största drivmotorn är att kunna genomföra pass för pass, varje dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.