Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Haags ilska efter elaka orden

Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Anna Haag har fått utstå elaka kommentarer på sociala medier efter sin insats i Pyeongchang-OS.

Skidstjärnan tog tillfället i akt att svara en av kommentarerna – och hyllas nu för sitt svar.

"Mest troligt har du själv aldrig idrottat", svarar Haag på Instagram.

Sveriges OS-idrottare har varit aktiva på sociala medier såväl under som efter spelen i Pyeongchang.

Flera av OS-medaljörerna har vittnat om att glada tillrop och hälsningar har strömmat in från svenska tv-tittare och fans via Twitter, Instagram och Facebook i samma tempo som de svenska framgångarna.

Men det finns också en annan sida av myntet.

Anna Haag hade länge ett motigt OS med en 32:a plats i den inledande skiathlonen och petades därefter på distansen 10 km fristil.

Anna Haags tuffa OS

Men till sist fick hon sin revansch: på stafetten, då Sverige säkrade en silvermedalj

– Det har varit tufft, att inte ha haft den fart som jag förväntade mig att ha i år. Och att sen ändå få chansen och förtroendet att köra förstasträckan och jag gjorde verkligen allt jag kunde – och det leder fram till en medalj, sa hon efter loppet.

 

LÄS MER: Bilderna som ger sanningen om Haags "fiasko" 

 

Haag hade emellertid en tuff förstasträcka där hon växlade in 26 sekunder efter ledande OAR (Ryssland). Svenskan kritiserades då på sociala medier och har därefter fått utstå elaka kommentarer på sociala medier.

Anna Haag hyllas för svaret

I veckan tog hon tillfället i akt att svara en av dessa syrliga kommentarer där användaren menade att någon annan svensk åkare hade förtjänat hennes medalj bättre.

"Mest troligt har du själv aldrig idrottat. Du lever genom andras prestationer. Du har själv aldrig levt med press eller utmanat dig själv till det yttersta. Hade du det, hade du aldrig utryckt dig så som du gör", svarar Haag på Instagram.

 

LÄS MER: Kan hoppa av skidlandslaget: "Otroligt jobbigt" 

 

"Att du dessutom inte vågar stå för vad du säger genom att inte skriva ut ditt namn, gör att det enda denna kommentar ger är en dålig aura & otroligt dålig inspiration till unga idrottare som kämpar och ger allt för att utvecklas och nå sina mål. Precis som jag gör & alltid har gjort", fortsätter hon.

Anna Haags svar har applåderats och hyllats av flera användare i inlägget.

https://www.instagram.com/p/BgCSHT4HNVT/?hl=en&taken-by=annahaag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.