Anna Haag Foto: Nils JakobssonAnna Haag Foto: Nils Jakobsson
Anna Haag Foto: Nils Jakobsson
Foto: Nils JakobssonFoto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Anna Haag tvingas nobba världscupen

Publicerad

Anna Haag har drabbats av en ny sjukdom.

Hon tvingas nu lämna återbud till helgens världscuptävlingar i Nove Mesto.

Ersättare: Elin Mohlin, Åsarna IK.

Det har varit en märklig säsong för Anna Haag.

29-åringen från IFK Mora var urstark under sommaren och trodde att hon skulle ha en riktigt bra säsong framför sig.

Sen kom en rejäl sjukdomssmäll veckorna innan premiären i Bruksvallarna. Och en till inför minitouren i Kuusamo.

"Känner tårarna"

I ett känslosamt blogginlägg skrev hon då: "När man blir så där less att man känner tårarna bränna bakom ögonlocken kan nog folk i allmänhet fundera på om det är värt allt slit. Alla dessa känslor över en sån småsak som sin idrott. Frågan är säkert befogad, men för mig är det så lätt värt det."

Men vändningen kom.

Haag knep en tiondeplats i Toblach och fullföljde sen hela Tour de ski, där hon slutade på 21:a plats.

Mohlin ersätter

I helgen var hon uttagen till världscuptävlingarna i tjeckiska Nove Mesto, där det både är 10 kilometer fristil och stafett.

Men landslaget meddelar nu via Twitter att Anna Haag har tvingats lämna återbud: "Anna Haag är sjuk och kommer inte till start i helgens vc-tävlingar i Nove Mesto. Hon ersätts av Elin Mohlin, Åsarna IK."

Mohlin är 25 år gammal och har gjort totalt åtta starter i världscupen. Senast hon var med var i februari 2015, då hon slutade på 50:e plats på just 10 kilometer fristil.

Som bäst har hon varit 49:a i ett distanslopp i världscupen. Det var i Lathis i mars 2014.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag