Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Haag kan petas från skid-VM i Lahtis

Anna Haag har en tung säsong bakom sig. Foto: Carl Sandin
Anna Haag och Emil Jönsson. Foto: Nils Petter Nilsson

SÖDERHAMN. Anna Haag riskerar att missa VM i Lahtis.

Enligt uppgifter till SportExpressen krävs det ett formbesked under SM – annars får hon inte plats i truppen.

– Jag är inte orolig, säger Haag.

SM-tävlingarna i Söderhamn inleddes med 10 kilometer klassiskt för damerna och Charlotte Kalla krossade motståndet totalt. Hon var en minut och åtta sekunder före tvåan Ida Ingemarsdotter och ytterligare 19 sekunder före trean Jonna Sundling.

Kompisen Anna Haag slutade sexa – åtta sekunder från pallen – och var inte riktigt nöjd med känslan ute i spåret.

– Det var slitsamt. Jag är inte alls så pigg som jag har varit, säger Haag.

– Jag drog ju på mig en luftvägsinfektion för tio dagar sen och det märks på formen, att den inte är där den ska vara. Samtidigt... det är inte helt åt helvete.

Slåss om VM-platser

Anna Haag berättar att hon hade dåligt fäste under skidorna och tappade medaljen i den sista stigningen.

– Jag låg på tredje plats under hela loppet, men i sista backen fick jag saxa hela vägen. Där försvann det. Och det är jag jävligt sur över just nu. Men det blir nog bättre sen.

Haag är en av Sveriges mest meriterade åkare, men i dagsläget är hon långt ifrån självskriven i VM-truppen.

Enligt uppgifter till SportExpressen måste hon visa form under tävlingarna i Söderhamn, annars kommer hon inte att få åka med till Lahtis. Haag, Emma Wikén, Evelina Settlin och Anna Dyvik slåss just nu om två platser.

– Jag har inte pratat med Rikard Grip (förbundskapten) om det. Det vi har sagt är att jag ska fokusera på att få några bra genomkörare, säger Haag.

Truppen kommer på söndag

Hon räknar med att formen kommer.

– Jag är inte orolig. När man har varit förkyld behöver man lite genomkörare för att komma i gång. Jag kör i morgon också. Man behöver lite tid och sen kommer det att bli jävligt bra. Jag behöver de här loppen!

Anna Haag flinar.

– Hade jag varit trea hade jag stått här och tyckt att det var rätt bra. Bara för att man blir tre placeringar sämre är man sur som fan.

SM-tävlingarna fortsätter med sprint under torsdagen, stafetter på lördag och skiathlon på söndag. Efter det sista loppet kommer Rikard Grip att offentliggöra VM-truppen.

 

LÄS ÄVEN: Uppror i skid-SM - åkare bojkottar: "Idiotiskt"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.