Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar landslaget: ”Känner mig lite less”

Linn Svahn flyr – när hon överraskas med priset
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Anna Dyvik lämnar skidlandslaget.

I stället satsar 26-åringen själv mot OS – och tar hjälp av tidigare landslagskollegan Viktor Thorn.

– Det har varit ett jättestort och ganska jobbigt beslut, säger Dyvik.

När landslaget senare i dag presenterar träningsgruppen inför kommande säsong kommer Anna Dyvik inte finnas med. Skidåkaren har valt att tacka nej till erbjudandet om en plats, som Aftonbladet var först att rapportera om.

– Jag har verkligen funderat och vägt fördelar och nackdelar mot varandra. Det är läskigt att ta ett så här stort beslut. Jag har liksom drömt om att vara i landslaget sen jag var liten så det är klart det inte var ett lätt beslut. Men… Någonstans känns jag att jag vill göra någonting som jag tror på till hundra procent och jag känner mig lite less på att vara i det där gränslandet där jag varit de senaste säsongerna. Jag kanske inte håller på i mer än fem år till och då känner jag att jag vill gå all-in nu, säger Anna Dyvik till SportExpressen.

Det kan vara svårare att bli uttagen till världscupen om man står utanför landslaget. Hur ser du på det?

– Jag har pratat mycket med ledarna i landslaget om de eventuella nackdelar jag ser med att tacka nej. De har förstått mitt beslut och försäkrat mig om att det inte ska påverka uttagningarna i vinter.

Anna Dyvik petades från VM-truppen i vintras och var en del av ”Team Bauhaus”, som ligger under A-gruppen, i fjol.

Tar hjälp av Viktor Thorn

Dyvik kommer ta hjälp av Viktor Thorn i sin nya satsning. Thorn meddelade förra månaden att han lägger skidorna på hyllan och avslutar elitkarriären, 24 år ung.

– Jag och Torstein Stenersen (skidskytt) har startat ett företag som heter ST Event. Vi kommer jobba med lite event och tävlingar, men även hjälpa Anna med det här. Vi ska skapa förutsättningar, dels med alla tips och råd man kan ge, men också det ekonomiska och försöka få det att gå runt, säger Thorn.

Det låter nästan som att du blir en manager?

– Ja, lite åt det hållet. Allt-i-allo, manager, bollplank.

Hur känns det att gå direkt från att vara aktiv åkare själv till att göra det här?

– Det känns kul. Jag gillar att jobba och har svårt att sitta still, så det är perfekt att få möjlighet att göra det här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.