Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Dyvik lämnar återbud till världscupen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Anna Dyvik jagar en VM-plats.

Då väljer hon att lämna återbud till helgens världscuptävlingar i Les Rousses.

”Eftersom jag inte blev uttagen att köra sprinten i helgen kände jag att jag hellre fokuserar på att göra bra lopp under SM-veckan”, meddelar Dyvik själv.

Det närmar sig VM för det svenska skidlandslaget. 

Men med bara veckor kvar kommer ett tungt besked för Anna Dyvik, som jagar en plats i truppen.

Inför helgens världscuptävlingar i Les Rousses har hon valt att lämna återbud, meddelar landslagsledningen. Orsaken uppges vara att hon känner sig sliten.

Men när Expressen når Anna Dyvik låter versionen annorlunda.

”Eftersom jag inte blev uttagen att köra sprinten i helgen, vilket innebär att jag inte får möjlighet att kvala in till VM, kände jag att jag hellre fokuserar på att göra bra lopp under SM-veckan”, skriver hon i ett sms.

”Tråkigt såklart”

Dyvik låter uppenbart besviken över petningen och hade hoppats på att få chansen.

”Det är ledningen som tar de besluten och det är bara att acceptera, men jag hade gärna visat vad jag kan med tanke på att jag var en tåspets ifrån final på världscupen för några veckor sen och har haft en uppåtgående trend formmässigt. Tråkigt så klart men jag får fokusera på att göra bra lopp under SM och senare under säsongen i stället.”

Världscuptävlingarna i Les Rousses inleds på fredag med 10 km fristil, på lördag körs sprinten och på söndag väntar masstart 20 km.

Damernas sprintlag

Ebba Andersson

Maja Dahlqvist

Johanna Hagström

Moa Lundgren

Emma Ribom

Jonna Sundling

Linn Svahn

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.