Mattias Persson ångrar sitt uttalande. Foto: Carl SandinMattias Persson ångrar sitt uttalande. Foto: Carl Sandin
Mattias Persson ångrar sitt uttalande. Foto: Carl Sandin
Foto: Stanko Gruden/Agence ZoomFoto: Stanko Gruden/Agence Zoom
 Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom

Ångrar Kalla-utspelet - ska hålla krismöte

Publicerad

FALUN. Hans ord om att Charlotte Kalla "inte mår så bra i själen" skapade såväl rubriker som irritation hos Kalla.

Nu ångrar sig damtränaren Mattias Persson.

– Så här i efterhand inser att jag att ordet själ var ett starkt ord. Ett felaktigt ordval av mig, säger Persson.

Det var efter lördagens femkilometerslopp som Mattias Persson fick frågan i intervjuzonen på Lugnets skidstadion om hur han bedömde att Charlotte Kalla mår.

– Charlotte mår kanske inte så bra i själen, sa Persson.

När Kalla efter söndagens lopp fick frågan av SVT vad hon tyckte om Perssons uttalande svarade Kalla "Det får verkligen stå för Mattias Persson" och avbröt intervjun.

Och när SportExpressen en stund senare pratar med Mattias Persson ångrar han sina ord i lördags.

– Ordet själ fick en väl stor proportion. Det var ett olyckligt ord att använda. Hade jag använt ett annat hade det nog inte uppmärksammats alls på samma sätt, säger Persson.

Och fortsätter:

– Jag ville väl beskriva att hon kanske inte mådde särskilt bra. Och nu mår hon kanske ännu sämre.

Är du rädd att det ska påverka din relation med Charlotte Kalla?

– Det är klart att jag måste sätta mig ner med Charlotte nu och gå igenom vad som har hänt. Förklara min del i det här, hur jag uppfattade den där intervjun - och vad jag egentligen menade.

Och hur går ni sedan vidare rent sportsligt?

– Vi satt redan i går och pratade om hur vi ska göra ett upplägg för Charlotte för fortsättningen av säsongen.

Kan det bli aktuellt att stå över nästa helgs tävlingar i Lahti?

– Det vill jag inte uttala mig om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag