Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andersson utslagen – ger inte upp hoppet

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Ebba Andersson blev utslagen i kvartfinal.

I samma heat tog sig totalledaren Jessie Diggins vidare.

Därmed minskar chansen på totalsegern kraftigt för svenskan. 

– Jag stod i valet och kvalet att välja mellan fjärde och femte, säger Ebba Andersson. 

Jessie Diggins utökar sitt avstånd ner till Ebba Andersson i Tour de ski. Detta efter att svensken blev utslagen i kvartsfinalen – där totalledaren Jessie Diggins gick vidare tillsammans med Maja Dahlqvist. 

Nu ökar Diggins avståndet när till Andersson. 

– Jag är betydligt mer glad nu än vad jag var efter förra sprinten. Då var det inte roligt att heta Ebba Andersson, säger hon. 

Svensken slutade fyra i heatet – och i SVT-sändningen ifrågasatte experten Anders Blomqvist Anderssons heatval som innehåll flera bra åkare. 

Ger inte upp hoppet

– Jag stod i valet och kvalet att välja mellan det fjärde och det femte heatet. Jag kanske skulle ta mig vidare på tid. Det var en chansning, säger Ebba och fortsätter: 

– Jag gör några misstag och får inte med den fart jag behöver. 

Men Ebba ger inte upp hoppet om totalsegern. Under söndagen väntar den långa klättringen och den sista avgörande distansen i touren. Andersson ligger dock två minuter efter Diggins i sammandraget. 

– Det är ett långt avstånd upp. Man vet att allt kan hända. Oavsett kommer det vara tufft motstånd upp för backen. 

Kan du vinna? 

– Det är inte över förrän det är över. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.