Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders Södergren: "Hade tackat nej ändå"

Foto: Maja Suslin

Anders Södergren fanns inte med i den trupp som Svenska skidförbundet presenterade inför världscuppremiären i helgen.

Men det är ingenting som han är besviken över.

– Även om jag skulle ha åkt jättebra och skulle ha blivit uttagen så tror jag att jag skulle ha tackat nej, säger Södergren till SportExpressen.se.

På måndagen presenterade Svenska skidförbundet den trupp som får köra längdåkningens världscuppremiär i finska Ruka i helgen. Då visade det sig att Anders Södergren petas - men det är ingenting han är besviken över.

Södergren åkte bara ett lopp i Bruksvallarna, och är inte besviken över att han inte fanns med i förbundskaptenen Rikard Grips trupp.

– Jag har varit sjuk så jag körde ju bara en tävling. Det var väl andra som åkte fort och då ska ju de få chansen, det är ju liksom så spelets regler är, säger han till SportExpressen.se.

"Har inte fått något besked"

Södergren hoppas dock på att få chansen i kommande tävlingar.

– Man får väl se då om man får chansen helgen därpå. Jag hoppas det i alla fall men jag har inte fått något besked än. Det blir väl efter helgen det, säger han.

Enligt Södergren skulle han förmodligen ha tackat nej även om han hade fått chansen att åka med till Ruka.

– Även om jag skulle ha åkt jättebra och skulle ha blivit uttagen så tror jag att jag skulle ha tackat nej ändå för att vara hemma och förbereda mig lite bättre för det som kommer längre fram, säger han.

– Jag kände att jag måste få komma i gång nu i stället och träna lite bra och bygga upp en bra form för kommande helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.