Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

"Alla i Sverige kan slå Kläbo"

Publicerad

DAVOS/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo har krossat allt och alla i inledningen av skidsäsongen. 

Men Emil Johansson tror att de svenska skidstjärnorna kan vända trenden i Davos. 

– Kläbo på den här banan är inte omöjlig. Det finns flera i svenska truppen som skulle kunna spurta ner honom, säger Johansson. 

Supertalangen Johannes Hösflot Kläbo leder världscupen överlägset efter två tävlingshelger. Han har varit först över mållinjen i samtliga lopp och har kört in 526 världscuppoäng på två tävlingshelger.

Svenske åkaren Emil Johansson har, likt resten av skidvärlden, både häpnats och imponerats av 21-åringen. 

Ska slå Kläbo

– Det som är speciellt är att han är snabbast både över 100 meter och 15 kilometer. Man brukar antingen vara jävligt snabb eller uthållig, men han är båda delarna, säger Johansson. 

Men Johansson tror att Kläbo kommer att vara betydligt mer lättslagen i helgens världscupstävlingar i Davos.

– Om man minns förra året, så var han sämre på höghastighetsupplopp. Så är det här. Det är dags att nån trycker dit honom, säger Johansson. 

"Han är inte omöjlig"

– Det är en 180 graders kurva, så man kan få bra fart på upploppen. Kläbo på den här banan är inte omöjlig. Det finns flera i svenska truppen som skulle kunna spurta ner honom. 

Vilka då? 

– Oskar Svensson. Jag. Teodor Peterson. Emil Jönsson. Alla som är med här. Karl-Johan Westberg. 

– Men det krävs en del för att slå honom. Han verkar så jävla åkstark. 

Efter lördagens sprint i Davos tar Kläbo en lång paus från tävlingarna i världscupen.

– Johannes har haft ett tufft program och kommer att ta ett uppehåll efter sprinten i Davos. Han står över söndagens 15 kilometer i Davos och kör inget av loppen i Toblach helgen efter det heller, sa Norges landslagschef Vidar Löfshus till Dagbladet tidigare i veckan.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag