Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Alla i Sverige kan slå Kläbo"

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

DAVOS/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo har krossat allt och alla i inledningen av skidsäsongen. 

Men Emil Johansson tror att de svenska skidstjärnorna kan vända trenden i Davos. 

– Kläbo på den här banan är inte omöjlig. Det finns flera i svenska truppen som skulle kunna spurta ner honom, säger Johansson. 

Supertalangen Johannes Hösflot Kläbo leder världscupen överlägset efter två tävlingshelger. Han har varit först över mållinjen i samtliga lopp och har kört in 526 världscuppoäng på två tävlingshelger.

Svenske åkaren Emil Johansson har, likt resten av skidvärlden, både häpnats och imponerats av 21-åringen. 

Ska slå Kläbo

– Det som är speciellt är att han är snabbast både över 100 meter och 15 kilometer. Man brukar antingen vara jävligt snabb eller uthållig, men han är båda delarna, säger Johansson. 

Men Johansson tror att Kläbo kommer att vara betydligt mer lättslagen i helgens världscupstävlingar i Davos.

– Om man minns förra året, så var han sämre på höghastighetsupplopp. Så är det här. Det är dags att nån trycker dit honom, säger Johansson. 

"Han är inte omöjlig"

– Det är en 180 graders kurva, så man kan få bra fart på upploppen. Kläbo på den här banan är inte omöjlig. Det finns flera i svenska truppen som skulle kunna spurta ner honom. 

Vilka då? 

– Oskar Svensson. Jag. Teodor Peterson. Emil Jönsson. Alla som är med här. Karl-Johan Westberg. 

– Men det krävs en del för att slå honom. Han verkar så jävla åkstark. 

Efter lördagens sprint i Davos tar Kläbo en lång paus från tävlingarna i världscupen.

– Johannes har haft ett tufft program och kommer att ta ett uppehåll efter sprinten i Davos. Han står över söndagens 15 kilometer i Davos och kör inget av loppen i Toblach helgen efter det heller, sa Norges landslagschef Vidar Löfshus till Dagbladet tidigare i veckan.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.