Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: Åklagaren vill ha fängelsestraff för Kläbo

Johannes Hösflot Kläbo.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johannes Hösflot KläboFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Johannes Hösflot Kläbo körde på en bil bakifrån i december.

Nu rapporterar VG att ansvarig åklagare yrkar på en villkorlig fängelsedom för den norske skidstjärnan. 

Den 12 december var Johannes Hösflot Kläbo inblandad i en trafikolycka i Trondheim. 22-åringen körde in i en bil bakifrån, och den träffade bilen föstes framåt och slog i en tolvårig flicka. 

I går rapporterade norska medier att fallet ska upp i norsk tingsrätt – och att Kläbo är kallad att delta. Rättegångsdatumet är satt till 6 mars, tre dagar efter att VM i Seefeld har avslutats med den traditionsenliga femmilen. 

– Vi förhåller oss till den processen som polisen hänvisar till och vi har ingen kommentar att ge utöver det, sa managern Håkan Kläbo då.

Kläbo riskerar fängelse

Vid en fällande dom riskerar Kläbo en villkorlig fängelsedom. Det bekräftar nu polisen i Tröndelag i ett pressmeddelande.

”Eftersom påkörningen orsakade personskada av en viss allvarlighetsgrad och materiella skador på de inblandade fordonen, så är åklagarmyndigheten av uppfattningen att saken är för allvarlig för att avgöras med endast böter. Saken skickas därför vidare till Syd-Tröndelags tingsrätt”, skriver polisen i uttalandet enligt VG

”Åklagarmyndigheten vill genom att skicka vidare ärendet redogöra för sin uppfattning av vad som är ett korrekt straff och vill föreslå en kortare och villkorlig fängelsedom. Tingsrätten står emellertid helt fri när den ska avlägga dom och fastställa straffet.”

Stor VM-favorit

Kläbo förväntas bli en av de starkast lysande stjärnorna under VM i Seefeld. Han är bland annat klar favorit till sprintguldet. Han tog hem distansen i världscupstävlingarna i Lahtis – och landslagstränaren Arild Monsen tror inte att Kläbos VM kommer att påverkas av den hägrande rättegången. 

– Det blir efter VM, så vi tror att det går bra. Det är livet. Ibland råkar man ut för saker. Men det tar vi efter VM, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.