Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åker inte till VM – efter hårda kravet

Dag Malmqvist och Torgny Mogren.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Munskydd är ett krav under VM.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Radiosportens radarpar Dag Malmqvist och Torgny Mogren har ställt in sin resa till Oberstdorf.

Anledningen? Arrangörens krav på munskydd inne i kommentatorshytten.

– Jag tycker det är märkligt, säger Malmqvist.

Dag Malmqvist och Torgny Mogren brukar alltid vara på plats under de stora skidmästerskapen för att ge lyssnarna i Radiosporten bästa möjliga kommentering. Och tanken var att de skulle vara på plats även under VM i Oberstdorf som startar i morgon.

Men så blir det alltså inte.

– Nej, det stämmer, säger Dag Malmqvist när SportExpressen ringer upp honom.

Sen berättar han om arrangörens krav som till slut fick honom och Torgny Mogren att ställa in sin resa ner till Tyskland.

– Även fast vi sitter inne i kommentatorshytten måste vi ha på oss munskydd. Och en gång i halvtimmen måste vi öppna dörren till hytten för att släppa in luft, säger Malmqvist och suckar.

– För det första: Det är svårt att kommentera med munskydd. Man får sämre med luft och det hörs…det låter som du har på dig munskydd just nu?

Ja, det har jag faktiskt.

– Du ser.

”Det blir annorlunda nu”

Dag Malmqvist fortsätter:

– För det andra: Vi har ju glasögon båda två och det immar ju igen hur fan man än gör – vi har provat flera olika munskydd. Och då ser vi ju inte vad vi gör. Då går det inte, helt enkelt.

Vad tycker du om det här kravet?

– Man kan ju tycka det är konstigt, eftersom vi inte träffar någon annan när vi är där inne i hytten. Det är bara jag och Mogren. Jag tycker det är märkligt, måste jag säga. De hade ju inte det här kravet på skidskytte-VM till exempel.

Hur blir det att följa VM från hemmaplan?

– Det blir ju tråkigt eftersom det alltid är roligare att vara på plats under stora mästerskap. Men vi är vana vid att kommentera ”off tube”, som det heter. Den här säsongen har vi bara varit på plats för att kommentera vid två världscuptävlingar – i Falun och Ulricehamn. Så det ska nog gå bra.

– Men det hade blivit ännu bättre om vi varit på plats, för då kan man höra lite hur snacket går och snappa upp nyheter. Det blir annorlunda nu.


LÄS MER: VM 2021 i Oberstdorf – allt du behöver veta

LÄS MER: Sanningen om sprickan i svenska landslaget

LÄS MER: Experterna tippar hela VM – lopp för lopp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.