Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsmålvakten stannar trots lockrop

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Jönköping gjorde ett seriöst försök och ville locka hem landslagsmålvakten Amanda Hill.

Men 24-åringen blir Kais Mora trogen.

Det blev en ny tung finalförlust för Kais Mora och Amanda Hill.

Och det var inte helt säkert att Hill skulle stanna i kvar och göra en femte säsong i dalalaget.

Moderklubben Jönköping, som hon lämnade 2010 för att börja på Riksinnebandygymnasiet i Umeå, visade ett konkret intresse och fick henne att fundera.

Amanda Hill har skrivit på ett tvåårskontrakt

Amanda Hill ville se rätt satsning av Kais Mora även nästa säsong, att de återigen kan ställa ett lag på benen som kan slåss om SM-guldet. Ett tydligt på tecken på det var värvningen av landslagsforwarden Johanna Hultgren från Iksu i förra veckan.

Nu har också Amanda Hill bestämt sig för att stanna i Kais Mora.

Enligt uppgifter till SportExpressen har 24-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben, vilket väntas bli officiellt inom kort.

Och för Ibnytt bekräftar Hill att hon undertecknat ett nytt avtal. 

— Att bo och spela innebandy i Mora är en förmån. Intresset är stort och går man på stan eller som jag gör, jobbar på Swedbank mitt i stan, så möts man av många glada tillrop och stöttning. KAIS som klubb är kanon. Man ger oss väldigt bra förutsättningar att prestera, säger hon till sajten.

Kan bli etta i landslaget efter Sara Hjortings hejdå

Efter att Sveriges målvaktsetta de senaste åren, Pixbos Sara Hjorting, lagt masken på hyllan har Amanda Hill stora chanser att ta över som nummer ett och bli den som förbundskaptenen Åsa Karlsson satsar på fram till och över VM nästa år.

Hill vaktade målet tillsammans med Dalens Matilda Wirthig i Euro Floorball Tour nu senast.

Malin Andréason, Therese Karlsson och Elin Reinestrand är tre nyckelspelare som alltjämt sitter på utgående kontrakt i Kais Mora och som funderar över sin framtid i klubben.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.