Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lance Hedmans sorg: ”Han var den bästa”

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Thomas Rasmussen mot Denis Grigoriev i Globen 2005.Foto: Stefan Söderström
Foto: Rumble of the Kings / Stefan Söderström
Foto: Rumble of the Kings / Stefan Söderström

Kampsport-Sverige är i sorg.

Den välkände thaiboxningprofilen Thomas Rasmussen, 53, har gått bort.

– Han var den bästa tränaren man kunde ha, säger hans tidigare adept Lance Hedman.

Thomas Rasmussen var en legendar inom svensk thaiboxning.

Under flera år var han en uppskattad tränare på Stockholm Muay Thai och under sin karriär vann han bland annat ett europeiskt mästarbälte 1993 och tio SM-guld.

Thomas Rasmussen avled under onsdagen, 53 år gammal.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Thomas Rasmussen gick bort i dag den 14/8. Vi kommer med anledning av detta hålla stängt en tid framöver. Våra tankar går till hans familj”, skriver klubben på sin hemsida och Instagram.

”Thomas var en av pionjärerna inom svensk muaythai samt vår första professionella Europamästare. Thomas reste tidigt på 80-talet till Thailand och blev med det en mycket duktig tränare som fostrat många svenska mästare. Vi kommer att minnas Thomas som vår träningskamrat, tränare, coach, mentor och lojala vän!”, skriver svenska muaythai-förbundet på Instagram.

Thomas Rasmussen död – sörjs av Lance Hedman

Rasmussen sörjs av flera profiler i kampsport-Sverige.

”Min vän, min mentor, min far Thomas Rasmussen. Hitta inte ord, saknar ord. Gud välsignar dig. Vila i fred,” skriver MMA-fightern Papy Abedi.

Muaythaiförbundets ordförande Johan Risberg minns sin gamle vän med värme och som en person som betytt oerhört mycket för sporten.

– Han var den första svensken som gav sig ut på de stora arenorna. Om det han gjorde då hade skett i dag med internet och sociala medier hade han varit en superhjälte i Sverige. Det är ingen underdrift, säger Johan Risberg.

– I det han gjorde, det som var hans största kännetecken, var att han var en extremt duktig och skicklig idrottsman. Han brann för det han gjorde. Han förmedlade det till alla, oavsett vem det var. Han var extremt godhjärtad på det sättet, fortsätter han.

En som tränats av Rasmussen är Lance Hedman, 19, något Aftonbladet tidigare skrivit om. 

– Alla mina tankar går till hans nära och kära. Thomas var den bästa tränaren man kunde ha, säger Lance Hedman efter beskedet.

https://www.instagram.com/p/B1JlRcZitIg/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.