Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lähdekorpi lägger av: "Jag har blivit knäckt"

En av landets mest framgångsrika travtränare lägger av.

Kari Lähdekorpi, 55, har tröttnat och väljer att lämna över ansvaret för sina hästar till kollegan Stefan Persson.

– Jag är knäckt, säger han till TV4.

Kari Lähdekorpi har gjort sig känd som en av Sveriges mest framgångsrika travtränare.

Förra året drog han in cirka 20 miljoner kronor och tog 212 segrar på 1 818 starter. Det var näst flest i landet efter Åke Svanstedt. I år ligger han femma i tränarligan.

Nu har han bestämt sig för att lägga av.

"För jobbigt"

Beskedet kom överraskande på fredagen - men Lähdekorpi själv har funderat länge på sitt beslut.

– Det har inte kommit över en natt, utan det är många faktorer. De sista tre åren i princip har jag inte fått hästar i träning. Det är för jobbigt. Ni får säga vad som helst, men det är ingen dans på rosor att vara tränare i det här landet. Och jag klagar inte på prispengar, folk ska inte tro att det är det. Jag har aldrig klagat på prispengar och det gör jag inte nu heller. Men jag har blivit knäckt, om man säger så, säger Kari Lähdekorpi till TV4.

Lähdekorpi - som har sin verksamhet i Halmstad - lämnar nu över ansvaret till kollegan Stefan Persson.

– Men jag ska fortsätta att vara hästägare, jag ska ha 50 egna hästar i träning hos Stefan Persson. Stefan ska vara ansvarig tränare fast jag har hästar där. Jag hoppas att mina hästägare är kvar så att det finns alternativ så att inte alla hästar går till Åke Svanstedt, Per Lennartsson eller Timo Nurmos, säger Kari Lähdekorpi till TV4.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.