Foto: Björn Tilly
 Foto: Björn Tilly

Lagrell upprörd över klottret på Råsunda

Publicerad
Uppdaterad
"Lagrell horunge" och "Fuck Svff". Råsunda har utsatts för grova klotterattentat. Samtidigt backar Lars-Åke Lagrell när det gäller att bötfälla fotbollsklackarnas svordomar.
- Om vi inte ens kan skydda vår nationalarena vad kan då klubbarna göra, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande.
Det är en bedrövad Lars-Åke Lagrell som nås av beskedet att Råsunda blivit nedklottrat. Att det vid en ingång bland annat är sprejat "Fuck Svff", "Lagrell horunge" och "Fotbollsmördare" upprör Svenska fotbollförbundets ordförande.
- Jag blir bedrövad att arenan utsätts för det. Vi kommer att polisanmäla men det kommer inte att leda till någonting, säger Lagrell.

Ska inte uppfostra publiken

Klottret är troligen en reaktion på att både Djurgården och AIK anmälts till Disciplinnämnden för kränkande ramsor. Några böter för att klubbarnas fans skriker svordomar kommer dock inte att ges. Förbundet backar helt och kommer att ge matchdelegaterna nya instruktioner på måndag.
- Den primära uppgiften kan inte vara att uppfostra publiken, det måste vara att arbetet med säkerheten, säger Lars-Åke Lagrell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag