Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lägger av efter 600 (!) poäng i samma klubb

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Hon är Kais Moras kulturbärare nummer ett.

Nu väljer Therese Karlsson, 28, att lägga innebandyklubban på hyllan.

”Tack för allt - nu väntar nya äventyr”, skriver hon på Instagram.

Jessika Eriksson, Jenna Saario, Amanda Svärd, Elsa Frisk och Faluns tvillingstjärnor Clara och Frida Hellgren är alla nyförvärv i Kais Mora till kommande säsong. 

Då gör dalalaget ytterligare en satsning mot SM-guldet - som de missat på målsnöret gång på gång de senaste åren.

En som inte är med då är Therese Karlsson.

Therese Karlsson avslutar innebandykarriären

Storstjärnan väljer nu att tacka för sig efter totalt 20 säsonger i Kais Mora.

”Skulle jag summera allt den här karriären & resan i den röd/svarta-kostymen inneburit hade det blivit en kärleksförklaring som aldrig skulle ta slut. Tack för allt, tack alla fina människor jag fått äran att möta längs vägen & stort tack till Roger Jonsson (tränare och klubbprofil) som alltid drivit mig framåt & funnits vid min sida. Nu väntar nya äventyr. Vi ses #4”, skriver ”Tess” på Instagram.

Therese Karlsson (fyra från vänster) firar SM-guldet med daladans i Globen efter att Kais Mora och Falun triumferat samma dag.
Foto: OLLE SPORRONG

Kais Mora är den enda förening som Therese Karlsson representerat i sin karriär och hon har varit med på hela resan till Sverigetoppen.

Inte konstigt att hon varit ett av klubbens absolut största affischnamn.

Redan första säsongen, 2007/08, i dåvarande elitserien gjorde hon 38 poäng på 26 matcher.

”Tess” har vunnit ett SM- och tre VM-guld

Rekordnoteringen i Kais Moras röda tröja kom annars säsongen 2011/12 då hon svarade för sanslösa 52 mål och totalt 85 poäng på 26 matcher. Totalt har det blivit över 600 poäng i högsta serien.

På meritlistan finns ett SM-guld (2014/15) och sex silver. ”Världens bästa Karlsson” - som hon kallas i Mora - har också tre VM-guld (2011, 2013, 2015). Hon registrerades för 39 poäng på 18 VM-matcher.

De två senaste säsongerna har Therese Karlsson bara kunnat spela sporadiskt. Först stoppades hon av en ryggskada innan hon i september i fjol fick barn och var tillbaka först till slutspelet.

Louise Wickström (slutar), Elin Reinestrand (slutar) och Moa Andersson (klar för Pixbo) har också lämnat Kais Mora efter SM-finalförlusten mot Täby i Globen i april.


LÄS MER: Familjen satsade allt på sönerna - kallades misshandlare 

LÄS MER: Camilla Enström: ”Kändes som de gamblade med mitt liv” 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.