FAJTERNA SOM VÄNTAR. Lina Akhtar Länsbergs motstånd i SM-kvalet i 63,5-kilosklassen: Emma Hell Lövgren, Södermalm. Mia Mattsson, Slagskeppet. Mette Andersson, Glommen. Miriam Ekvall, Halmstad. Isa Tidblad, Keskikangas. Lina Molander, Dalarna. Ulrika Lundgren, Renyi. Foto: BILDBYRÅN Foto: Carl Sandin
FAJTERNA SOM VÄNTAR. Lina Akhtar Länsbergs motstånd i SM-kvalet i 63,5-kilosklassen:
Emma Hell Lövgren, Södermalm.
Mia Mattsson, Slagskeppet.
Mette Andersson, Glommen.
Miriam Ekvall, Halmstad.
Isa Tidblad, Keskikangas.
Lina Molander, Dalarna.
Ulrika Lundgren, Renyi.
Foto: BILDBYRÅN Foto: Carl Sandin

Världsmästare tvingas till SM-kval

Publicerad

Hon är världsmästare i thaiboxning, men måste precis som alla andra kvala till SM.

I helgen avgörs det om Lina Akhtar Länsberg ska få försvara sin titel från förra året.

Men hur det går råder det ingen tvekan om.

- Får jag bara in rätt känsla så är det inte många som kan stå emot. Då vinner jag, säger hon.

Lina Akhtar Länsberg vann VM-guld i St Petersburg i september. Nu är det dags för nästa mästerskap när hon tar första steget i att försvara sitt SM-guld från förra året.

I helgen avgörs kvalet till SM i Arlöv.

Förberedelserna för världsmästaren har gått väldigt bra.

"Haft superträningar"

- Jag har haft ett par superträningar de senaste dagarna. Jag känner mig stark och allt flyter på som det ska, säger Lina Akhtar Länsberg.

Som mest kan det bli två matcher för Akhtar Länsberg i kvalet. Hon hoppas att det blir två, men det hela beror på hur många som väger in sig.

Farligast i startfältet tror Lina Akhtar Länsberg är kickboxaren Emma Hell Löfgren, men om hon egentligen kan utmana är inte lika säkert.

- Hon har några SM-guld och några VM-starter i kickboxning. Jag vet att hon gillar att gå matcher och är duktig, så henne kan jag inte släppa emot, säger Akhtar Länsberg.

- Men utmana? Jag vet inte. Utifrån av vad jag har sett henne göra så tror jag att jag kommer vinna så länge jag presterar som jag ska.

Samtidigt som Akhtar Länsberg är självsäker säger hon att hon inte tänker underskatta något motstånd.

- Allt beror på min dagsform. Även de allra bästa kan göra dåliga matcher.

Vinnarkänsla krävs

För att vinna ska Akhtar Länsberg försöka få fram sin "vinnarkänsla".

- Jag behöver framkalla rätt känslor och fokusera på hur jag ska skada motståndaren och inte på hur jag ska skydda mig, säger hon.

- Får jag bara in rätt känsla så är det inte många som kan stå emot. Då vinner jag, säger hon.

Finalerna äger rum under SM-veckan i Falun som avgörs den 22-27 januari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag