Många NHL-klubbar har visat intresse för Rögles succéspelare Hampus Lindholm. Men han stannar minst en säsong i elitserien. Men innan dess är det stenhård träning som gäller för 18-åringen och övriga Röglespelare. Foto: Ludvig Thunman
Många NHL-klubbar har visat intresse för Rögles succéspelare Hampus Lindholm. Men han stannar minst en säsong i elitserien. Men innan dess är det stenhård träning som gäller för 18-åringen och övriga Röglespelare. Foto: Ludvig Thunman

Rögletalangen satsar på NHL

Publicerad

ÄNGELHOLM. Rögles jättetalang Hampus Lindholm var förra säsongen med om en fantasisk hockeyresa.

Nu har den 18-årige backen startat en ny - mot NHL.

- Men jag kommer att spela minst en säsong med Rögle i elitserien, säger han.

Till att börja med ska Hampus Lindholm och de övriga i Rögletruppen köra hård barmarksträning. För första gången i klubbens historia är det stora fystester.

- Vi vet hur mycket korv vi säljer i andra periodpausen då ska vi också veta spelarnas fysiska status. Vi lägger upp ett program som passar varje spelare speciellt, säger huvudtränaren Dan Tangnes.

Det är han som har sett till att förre skridskoåkaren Andreas Larsson har huvudansvaret för fys­träningen.

- Det här känns riktigt bra att vi testas noga. Nu kan vi på bästa tänkbara sätt komma förberedda till elitserien, säger Hampus Lindholm.

Gjorde snabbt succé i A-laget

När Rögleprodukten i december 2011 var 17 år plockades han upp i A-truppen. Det blev direkt stor succé. Lindholm spelade ett backspel som om han inte gjort annat på seniornivå i tio år. I mars i år säkrade Rögle elitserieplatsen, men Lindholm hann knappt fira förrän det blev VM-spel med J18-landslaget. Det blev en finalförlust mot USA med 7-0.

- Det klickade inte för oss. Men så här efteråt är det så klart också roligt att ha ett JVM-silver.

Framtiden ser mycket spännande ut för Hampus Lindholm. Inför sommarens NHL-draft har inte mindre än 25 NHL-klubbar intervjuat Hampus om det mesta. Vilken person han är. Alltså mycket viktigt att han inte bara är en skicklig hockeyspelare.

- Till vissa NHL-klubbar har jag också fått svara på en massa frågor via formulär, säger han.

Den 28 maj åker han till Toronto för en olika slags tester.

- Perfekt att redan nu på hemma­plan med Rögle köra nio till elva pass i veckan.

NHL-draft under midsommar

Till midsommar finns Hampus Lindholm på plats då det är dags för NHL-draften. Allt pekar mot att han kommer att draftas som Europa-etta.

- Det är inget jag tänker på. Men visst skulle det vara en kul grej. Det viktigaste är att jag hamnar i ett intressant lag. Givetvis kommer det att vara festligt och spännande att få vara på plats. Så klart en mycket stor händelse för mig, säger Hampus Lindholm.

Finns det risk att du redan till hösten försvinner till NHL?

- Jag känner att jag vill ha minst en säsong i elitserien. Har ännu bara en halv säsong på seniornivå. Är ännu bara 18 år. Man ska verkligen vara redo då man tar klivet till NHL, påpekar Hampus Lindholm.

Vad tror du om Rögles elitseriechanser?

- Det är väl kanske lite för tidigt att sia om det eftersom vår trupp ännu inte är klar. Men vi har en riktigt bra stomme som tog oss till elitserien. Det här ser ut att bli riktigt bra, säger Hampus Lindholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag