VIKTIG FAJT. Anna Donatella Hultin möter polskan Anna Sikora i Surbrunnsparken i Ystad på lördag. Och hon räknar med en tuff fajt. "Hon är säkert duktig på att kriga", tror 23-åringen. Foto: Ludvig Thunman
VIKTIG FAJT. Anna Donatella Hultin möter polskan Anna Sikora i Surbrunnsparken i Ystad på lördag. Och hon räknar med en tuff fajt. "Hon är säkert duktig på att kriga", tror 23-åringen.  Foto: Ludvig Thunman

Hultin redo att gå upp i ringen

Publicerad

MALMÖ. Det är i lilla Ystad som Anna Donatella Hultin, 23, ska ta steget ut i den stora proffsvärlden.

- Jag ser bara fram till nästa fajt. Men givetvis har jag mina drömmar, säger hon till KvP.

Anna Donatella Hultin från Malmö gick sina två första proffsmatcher i USA 2009. Då trodde hon på en flygande start. Men proffslivet skulle visa sig vara som en snårig djungel.

- Jag är besviken att det bara blivit sex matcher på tre år. Men det är som det är, jag kan inte älta det hur länge som helst. Nu blickar jag framåt, säger Hultin.

23-åringen gick sina två första matcher för en amerikansk promotor. De andra fajterna har hon gått med Armand Krajnc som promotor.

- Jag trivs med boxarlivet i Ystad. Vi har en fantastiskt god stämning i klubben och jag känner att jag utvecklas bra i den miljön, säger Hultin.

Hon fick smak på proffslivet när hon under ett år bodde i Las Vegas. Då träffade hon självaste Mike Tyson i gymmet som önskade lycka till i karriären.

- Det var tufft under året där borta, samtidigt lärorikt. Man fick ta hand om sig själv, säger Anna.

Sedan åtta månader är hon tillbaka i Vegas där hon studerar fitness och wellness. Nu är hon hemma på en blixtvisit, enbart för att gå sin sjunde proffsmatch på lördag.

Älskar adrenalinkicken

- Jag älskar boxningen. Jag vill känna adrenalinkicken när jag går upp i ringen, säger Anna Donatella Hultin.

På lördag, i Surbrunnsparken, ställs hon mot polskan Anna Sikora.

En motståndare svenskan har näst intill noll koll på.

- Det enda jag vet är att hon mött Klara Svensson och den matchen förlorade hon. Men jag är inställd på att polskan är duktig. Hon ska bara ha gått en boxningsmatch, men däremot har hon fajtats en hel del i thai och kick. Hon är säkert duktig på att kriga, förklarar Anna Donatella Hultin.

Vägskäl i karriären

- Jag vet vad som gäller. Seger och karriären fortsätter. Vid förlust blir det till att ta ett steg tillbaka. Men jag tänker vinna den här fajten...

Hultin är rankad 27:a i världen. En seger på lördag innebär sannolikt att hon tar ett kliv upp på rankingen.

- Givetvis har jag som mål att få en titelmatch. Jag har dock ingen brådska. Jag känner att jag fortfarande har en del att jobba på. Den dagen Armand säger: "Nu ska du upp i en VM-match", då är jag redo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag