Mats Engblom har förlängt som tränare i Ystad. Nu är det klart att han får Basti Rasmussen vid sin sida, som assisterande tränare. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån/Per NIlsson
Mats Engblom har förlängt som tränare i Ystad. Nu är det klart att han får Basti Rasmussen vid sin sida, som assisterande tränare.  Foto: Carl Sandin, Bildbyrån/Per NIlsson

Här är duon som ska ge Ystad guld

Publicerad

Ystads IF möblerar om på bänken inför nästa säsong.

Basti Rasmussen blir ny assisterande tränare - och Kent-Harry Andersson anställs som mentor.

- Jag kommer att arbeta där två dagar i veckan. Det blir samma roll som jag nu har i Sävehof, bekräftar Kent-Harry för Kvällsposten

Redan i början av året förlängde Ystads IF med succé­tränaren Mats Engblom och skrev ett kontrakt till säsongen 2014-2015.

Nu tar årets serietvåa nästa steg.

Marcus Lindgren, den assisterande tränaren, tar ett steg tillbaka för att arbeta med klubbens ungdomsverksamhet.

Basti Rasmussen, sportslig rådgivare i YIF-styrelsen, lämnar läktaren och blir ny assisterande tränare.

Kent-Harry Andersson, mentor och coach i Sävehof, knyts nära YIF för att arbeta med liknande uppgifter som han i dag har i Partillelaget.

Nyordningen innebär också att succéparet återförenas. Basti var assisterande tränare till Kent-Harry när YIF tog guld 1992.

- Nu ska jag hålla mig lite mer i bakgrunden. Jobba med tränarna och en del med spelarna också, säger Kent-Harry.

Kommer närmare hem

Den tungt meriterade klubblagstränaren Kent-Harry Andersson ser fram emot det nya arbetet i sin gamla klubb.

- Jag trivs bra i Sävehof men nu kommer jag närma mitt kära Ystad.

Och så bli resvägen från villan i Beddingestrand till jobbet kortare. I stället för 32 mil till Partille blir det nu två och en halv mil till Österportshallen.

Får vi se dig på bänken igen?

- Nej, jag har tagit det beslutet sedan tidigare. För min del är det färdigcoachat från bänken. Jag vill inte tillbaka i den rollen.

- Då blir det samma liv igen. Handboll sju dagar i veckan, utan ledighet - det vill jag inte längre.

Tar upp final-jakten

Kent-Harry har under senaste året varit knuten till YIF i en specialroll, där han agerat mentor åt tränaren Mats Engblom och stjärnskottet Jim Gottfridsson.

Nu blir det intensivare och tajtare - för att kunna leda Ystads IF till en ny SM-final.

- Det här blir en utmärkt lösning. Mats Engblom är analytiker och Basti den som kan pusha spelarna. En riktigt bra konstellation, avslutar Kent-Harry Andersson.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag