På torsdagen väger världsmästaren i kickboxning, Therese Gunnarsson, in för att vara med på SM i boxning. "Jag har bra krut i nävarna också", säger hon till KvP. Foto: Christer Wahlgren
På torsdagen väger världsmästaren i kickboxning, Therese Gunnarsson, in för att vara med på SM i boxning. "Jag har bra krut i nävarna också", säger hon till KvP.  Foto: Christer Wahlgren

Gunnarsson: "Ställer upp för att ta guld"

Publicerad

HELSINGBORG. Hon är världsmästare i kickboxning.

I dag väger hon in för att vara med på boxnings-SM.

-Jag ställer upp för att ta guld, tro inget annat, säger Therese Gunnarsson, 28-åring från Helsingborg.

I höstas tog hon VM-guld i kickboxning. Det är i den sporten hon har mest rutin med sina 95 matcher. Men Therese Gunnarsson älskar utmaningar och har därför också gett sig i kast med både thai och vanlig boxning.

I kväll kör SM-boxningarna i gång i Haninge.

Therese ställer upp i 51-kilosklassen.

"Shipra är en världsboxare"

I samma klass går Shipra Engelke från Malmö. VM-boxare och kanske även OS-boxare.

- Shipra är en världsboxare. Hon är solklar favorit i min klass. Men allt kan hända i boxning. Om jag ställs mot Shipra tror jag givetvis att jag har en stor chans att vinna över henne. Att ge upp på förhand är inte riktigt min stil.

Du har sparrat en hel del mot Shipra. Hur har det gått då?

- Ja, i vår har jag sparrat mot henne i närmare 30 ronder. Det har varit oerhört värdefullt. Jag känner att jag har utvecklats enormt bara i vår.

"Jag har allt att vinna"

Men du är färsk som boxare, med bara tre matcher bakom dig. Shipra Engelke har gått över 100 matcher och varit med på VM och EM.

- Ja, ser man rent pappersmässigt skiljer det mycket mellan mig och Shipra. Men nu handlar det om boxning, det vill säga allt kan hända. Jag har allt att vinna och känner mig i fantastisk form, såväl fysiskt och mentalt.

- Jag går inte händelserna i förväg. Först ska vi se vad morgondagens lottning innebär och vem jag får möta i den första matchen. Om jag möter Shipra hoppas jag det är i en final. Då lovar jag att jag ska göra mitt livs match. För att bara väga 51 kilo har jag bra nyp i nävarna. Två av de senaste kickboxningsmatcherna har jag vunnit på knock out. Okej, jag får inte använda fötterna nu, men jag har bra krut i nävarna också.

Älskar tuffa utmaningar

- Jag har varit med på SM en gång tidigare, för två år sen. Då blev det en bronsmedalj. Nu är siktet inställt högre. Jag kommer njuta av varje sekund under det här mästerskapet. Fajtas, det är vad jag tycker om och jag älskar när jag ställs inför tuffa utmaningar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag