Therese Gunnarsson, 28, är världsmästare i kickboxning – som amatör. Foto: Christer Wahlgren
Therese Gunnarsson, 28, är världsmästare i kickboxning – som amatör. Foto: Christer Wahlgren

Gunnarsson kan ta VM-titel som proffs

Publicerad

HELSINGBORG. Therese Gunnarsson, 28, är världsmästare i kickboxning – som amatör.

Nu får hon chansen att även ta en VM-titel som proffs.

– Det här är som en vacker dröm, säger Therese Gunnarsson.

För ett år sen blev hon världsmästare när hon i finalen besegrade Yelis Koblay. Den 17 november, på Sundspärlan i Helsingborg kommer Therese Gunnarsson åter att få möta turkiskan. Men då handlar det om VM-match för proffs i 52-kilosklassen.

– Det blir den första VM-matchen i kickboxning som arrangeras i Sverige för proffs, så visst känns det i hela kroppen. Det här blir min viktigaste fajt i karriären, så får jag göra den hemma i Helsingborg. Det är så grymt stort.

I kickboxning är det, till skillnad från vanlig boxning, full tillåtet att vara både proffs och amatör.

–  Ett VM-bälte som proffs skulle slå ut allt, ja även VM-titeln från i fjor, konstaterar Therese Gunnarsson.

Gunnarsson är något av en multiboxare, har gått matcher i kick, thai och vanlig boxning. Så sent som i april tog hon SM-silver.

– Jag har mina främsta meriter som kickboxare, men jag älskar även att gå matcher i thai och vanlig boxning. Jag älskar att gå upp i ringen och fajtas. Det ger mig en skön adrenalinkick och den 17 november ska jag verkligen ge allt som finns inom mig, säger Therese Gunnarsson från Örkelljunga och Helsingborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag