Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finnbogason tvingas bort från HIF

Finnbogason väntas inte få förlängt.Foto: Ronny Johannesson

HELSINGBORG. Samma anfallsduo, noll skapade mål­chanser och enligt vad Kvällsposten erfar kommer HIF inte att behålla Alfred Finnbogason.

I stället vill man värva en ny forward till sommarens Europaspel - på bevakningslistan finns Gudjón Baldvinsson, Erton Fejzullahu och Rade Prica.

- Vi behöver bli rakare i vårt spel och snabbare i våra omställningar, säger nye tränaren Åge Hareide.

FAKTA

Träningsmatchmatch

HIF–Nordsjälland

3–2

TRE HETA FORWARDSKANDIDATER

Gudjón Baldvinsson

Ålder: 26 år.

Klubb: Halmstads BK.

Kontraktsläge: Till och med 2014 med HBK.

Matcher i superettan: 13 (11 mål).

'' Hysterisk målform i HBK. Gör mål med huvudet, från distans, på returer - kort sagt mångsidig. För bra för superettan dock långt kontrakt. Klivet från superettan till CL-kval är stort.

Rade Prica

Ålder: 31 år (32 på lördag).

Klubb: Rosenborg.

Kontraktsläge: Går ut efter säsongen.

Matcher i Tippeligan: 10 (3 mål).

'' Var i HIF senast Hareide var tränare. Hårt jobbande forward som passar in i HIF:s hemvändarfilosofi. Dock ingen spelare som kan säljas vidare och frågan är om Prica tar lag till CL?

Erton Fejzullahu

Ålder: 24 år.

Klubb: Nijmegen (utlånad till Mjällby).

Kontraktsläge: Kontrakt med NEC till 30 juni 2013.

Matcher i allsvenskan: 11 (5 mål).

'' Har visat klass i Mjällby. Rör sig över stora ytor, irrationell med hög högsta nivå. Lite ojämn. En mönsterbrytare HIF skulle må bra av.

Segern med 3-2 mot Champions League-klara danska mästarna FC Nordsjälland var ett styrkebevis av Helsingborgs IF.

Båda lagen saknade några landslagsspelare och spelmässigt var danskarna aningen bättre, men Helsingborg var effektiva när lägena kom och tunga på offensiva fasta.

Men trots tre mål skapade den startande anfallsduon Thomas Sörum och Alfred Finnbogason inga målchanser och forwardsspelet var lika uddlöst som under större delen av våren.

Jagar ny anfallare

Enligt vad Kvällsposten erfar kommer HIF inte att jobba för att behålla Finnbogason när lånet går ut i augusti.

I stället jobbar man nu intensivt på att få in en annan anfallare i truppen, som helst kan gå in i startelvan den 1 augusti - samma dag som första matchen i den Champions League-kvalrunda som väntar om HIF slår ut New Saints från Wales.

Klubben har inte gjort någon hemlighet av att man söker en målskytt av rang.

Rosenborg vill sälja förre HIF-spelaren Rade Prica och HIF har kontakt med Prica. Sam­tidigt följer klubben, enligt KvP:s källor, Halmstads skyttekung Gudjón Baldvinsson. Ett tredje alternativ som HIF-ledningen diskuterar är att köpa loss Erton Fejzullahu från holländska Nijmegen när lånet till Mjällby i sommar går ut.

- Vi behöver bli rakare i vårt spel och snabbare i våra omställningar. Det kommer att krävas med de matchbilder som finns i tuffa Europamatcher, säger Åge Hareide.