Kristianstad med Kosovare Asllani i spetsen fick inte hål på Caroline Jönsson i Umeå-målet. KDFF förlorade med 0-1, men nu hoppas trion med Asllani, Susanne Moberg och Hedvig Lindahl bli uttagna i OS-truppen i morgon. Foto: Bosse Nilsson/Kristianstadsbladet
Kristianstad med Kosovare Asllani i spetsen fick inte hål på Caroline Jönsson i Umeå-målet. KDFF förlorade med 0-1, men nu hoppas trion med Asllani, Susanne Moberg och Hedvig Lindahl bli uttagna i OS-truppen i morgon.  Foto: Bosse Nilsson/Kristianstadsbladet

Asllani hoppas på OS-chans

Publicerad

Förlust och tappad mark i tabellen - men i morgon hoppas tre Kristianstad-spelare att de finns med i den sista 22-mannatrupp som förbundskapten Thomas Dennerby presenterar innan han tar ut OS-truppen.

- Jag kan bara säga att början av den här säsongen har varit en av de bästa jag har gjort, säger Kosovare Asllani.

Kristianstads DFF stod för säsongens bottennapp när de tog emot Umeå IK i går. Slarvigt spel gjorde att gästerna kunde sätta slutresultatet 1-0 i den 67:e minuten.

- Det här var vår sämsta match för säsongen. Det var många som inte kom upp i nivå och det är skittrist, säger Kosovare Asllani.

Men anfallsstjärnan har haft fler tillfällen att imponera på förbundskaptenen.

I landslagets senast match mot Skottland fick hon spela från start och drömmen om OS finns där.

- Det känns som att jag måste prestera på en högre nivå än andra eftersom jag är på väg tillbaka, säger Asllani.

Vad tror du om dina chanser om att komma med?

- Jag kan bara säga att början av den här säsongen har varit en av de bästa jag har gjort. Jag har haft en hög och jämn nivå. Men jag har ingen makt över det utan har mitt fokus på klubblaget.

Moberg: "Klart jag hoppas"

Även anfallskollegan Susanne Moberg fick chansen mot Skottland och hoppas även hon att hon ska finnas med i den 22-manna trupp som Thomas Dennerby tar ut på tisdag till trenationsturneringen i Halmstad och Göteborg.

- Jag var ju med nu senast, men jag vet helt ärligt inte hur mina chanser är. Det hade varit en dröm att få komma med och det är klart jag hoppas, men jag kan inte fundera på det.

Något mer säker är Hedvig Lindahl som har lång landslagsrutin.

- Det är kanske dumt att säga att jag räknar med det, men det måste jag ändå säga. Vi åker till OS med tre målvakter och det finns många som är bra, men jag hoppas jag är en av de två som kommer få spela, säger Lindahl.

"Kosse är otroligt duktig"

Vad tror du om Asllanis och Mobergs chanser?

- Det är omöjligt att bedöma. Jag kan bara säga att "Kosse" är en otroligt duktig talang och jag tror absolut att hon håller för OS.

- Det som är kul med Moberg är att hon på senast lägret kändes avslappnad så hon gav sig själv verkligen chansen.

Åsa Josefsson
Åsa Josefsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag