Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnans egna ord om misstänkta våldtäkten

Fotbollsprofilen är åtalad för två fall av våldtäkter. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
I förhör berättar kvinnan om den aktuella natten. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fotbollsprofilen är åtalad för två fall av våldtäkter. 

Enligt en transkriberad ljudinspelning från den aktuella natten sa kvinnan nej flera gånger. 

– Förstår man inte när man säger sluta?, säger kvinnan i förhör. 

Den SM-guldmeriterade fotbollsprofilen står åtalad för dubbla våldtäkter. Det var efter en middagsbjudning i hans eget hem, på en exklusiv adress i Stockholm, som en kvinnlig gäst anmälde honom för våldtäkt. Sedan dess har han varit häktad och på torsdagen väcktes åtal.

Åtalet rör två fall av våldtäkt under samma natt, mot samma kvinna. I stämningsansökan står att de sexuella handlingarna var en följd av att han med kraft hade dragit av kvinnan hennes byxor.

Kvinnan berättar själv

Dagen efter åtalet har förundersökningsprotokollet blivit offentligt. I de förhör som Expressen tagit del av berättar kvinnan själv om natten:

– Förstår man inte när man säger ”vad gör du", "sluta", "gå och lägg dig". 

Kvinnan beskriver att hon ”kände sig som en trasdocka” och säger att mannen klädde av henne.

Kvinnan berättar att hon efteråt bland annat berättade vad hon varit med om för sin mamma och sin syster. Hon säger också att hon träffade mannen 2011 i samband med ett event.

I åklagarens bevisning finns även en transkriberad ljudinspelning från natten. Där menar åklagare att man hör misstänkt och målsägande prata med varandra. Där finns nedtecknat att kvinnan säger: "Nej, jag vill inte". Han ställer olika frågor till henne som hon svarar nej på flera gånger. Enligt den transkriberade ljudinspelningen säger hon även "aj aj".

 

Kvinnan: "Vaknar av att han ligger på mig"

I förhöret beskriver kvinnan att hon kom till mannens våning med prosecco, rött vin och hemgjord marmelad. Hon bjöd också på praliner och ost, "som tack för att jag fick komma dit". På middagen deltog även mannens fru. Under middagen beskriver kvinnan det som att hon "var trygg". 

Kvinnan säger i förhör att alla går och lägger sig. Sedan säger hon:

– Jag vaknar av att han ligger ovanpå mig. Jag fattar inte vem det är. Det är mörkt i rummet och jag kopplar inte. 

Kvinnan beskriver det som att hon blir chockad och rädd. 

I lägenheten den aktuella natten fanns även den misstänktes fru. Frun säger i förhör att hon är övertygad om makens oskuld och att hon skulle ha vaknat om något hänt.

Två våldtäkter samma natt

Enligt åklagare har händelserna skett vid samma tillfälle men med en kortare paus emellan. I båda fallen finns ett andra yrkande om "oaktsam våldtäkt" – den nya rubricering som infördes tidigare i år i samband med att den så kallade samtyckeslagen trädde i kraft.

– Jag anser att det finns tillräckliga skäl för åtal. Jag går inte in och värderar enskilda saker som målsägande eller misstänkt har sagt i förhör, säger åklagare Daniel Suneson. 

Den misstänkte fotbollsprofilen nekar till brott. 

Fotbollsspelaren har haft en lång karriär och spelat inför fullsatta läktare. Han har vunnit flera SM-guld och blev en profil i sin klubb under karriären. Efter fotbollslivet har han frekvent synts i exklusiva sammanhang – på röda mattor och kändismingel.

Expressen söker fotbollsprofilens advokat Pontus Skogh. Han har i mejl tidigare skrivit:

"Min klient förnekar alltjämt brott. Hur målsäganden uppfattat situationen i efterhand saknar, enligt försvaret, betydelse när ljudinspelningen från händelsen visar på motsatsen".

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.