Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kruth: "Jag förstår folk som blir besvikna..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Tommy Pedersen

Jörgen Kruth missar UFC-galan i Globen.

Exklusivt för SPORT-Expressen berättar Sveriges storstjärna om den plågsamma skadan, läkarens miss - och känslan att tvingas lämna återbud.

- Det är skittråkigt för fansen, säger Kruth.

Den 14 april kommer UFC för första gången till Sverige.

Globen är redan slutsåld - mycket tack vare att Jörgen Kruth, 37, skulle göra debut.

Kruth anses vara Sveriges bästa thaiboxare genom tiderna och har nu gett sig in i MMA. På fem matcher har det blivit fem segrar.

Men debuten i UFC får vänta.

För SPORT-Expressen berättar Kruth om skadan som stoppar honom.

- Jag har en fraktur på revbenet, säger han.

- Det var på en träning förra måndagen. Vi brottades och jag skulle göra en explosiv vändning. Då "klonkade" det till här i sidan.

Försökte träna vidare

Kruths ordinarie läkare var bortrest. Han fick därför ta hjälp av en annan, som menade att det var en muskelär skada.

Jörgen Kruth fick voltaren och försökte träna på - men smärtan blev bara värre.

Efter röntgen konstaterade man en fraktur.

- Jag har gått matcher förut när jag varit skadad och jag ville köra. Men någonstans förstår jag att man inte kan tävla med ett brutet revben, säger Kruth.

"Det här är inget slut"

Hans team, i samråd med UFC, tog beslutet att lämna återbud.

- Jag har gått kanske hundra proffsmatcher och jag tror att jag har ställt in tre matcher totalt. Det är väldigt oflyt att det här kom just nu...

Den här tävlingen var speciell för dig?

- Det handlar om att det är ett slutsålt Globen. Det är det som känns som en stor grej.

- Jag har tävlat från en källarlokal på Krukmakargatan till Jakobsbergshallen. Sen blev det Eriksdalshallen, det tyckte man var stort, och sen var det Solnahallen - ännu större! Och efter det Hovet - och Globen. Det har varit en lång resa.

"Finns alltid internetkrigare"

Tror du att det kommer bli mycket snack kring att du lämnar återbud?

- Det finns alltid internetkrigare, men jag tror inte att det blir så mycket spekulationer. Det är därför den här intervjun är bra. Jag hade kunnat köra strutsmetoden, men då börjar folk spekulera.

Vad vill du hälsa till fansen?

- Jag förstår folk som blir besvikna, som har köpt biljett för att se min match.

- Så fort jag är hel kommer jag att förbereda mig för nästa match. Det här är inget slut. Jag har inte gjort min sista match.

TRE PUBLIKFAVORITER

1. Alexander Gustafsson

Det stora svenskhoppet. Jag tror att han vinner sin match mot Silva. Det är en tuff match, men Alexander har sett väldigt bra ut. Han har bra fotarbete, lång räckvidd – bra standup.

2. Thiago Silva

En pitbull-typ från Brasilien, som är väldigt aggressiv och explosiv. Det är bara titta på honom – han kör det där stuket och kan nog bli en publikfavorit i Globen.

3. Paulo Thiago

Han liknar Silva – en stenhård kille som är duktig på marken. En kille som man inte skulle vilja möta i en mörk gränd. Han är polis hemma i Brasilien och jobbar i favelorna.

DET HÄR ÄR UFC

MMA (mixed martial arts) är en kampsport med koppling hela vägen till antikens Grekland. Den är inriktad på fullkontakt och innehåller sparkar, slag, kast och markkamp.

UFC (Ultimate Fighting Championship) är den största organisationen för MMA. Den grundades 1993 och har växt enormt under de sista åren. I dag sänds deras galor i över 100 länder.

Den 14 april kommer UFC för första gången till Sverige. Biljetterna tog slut på tre timmar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.