Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kross i finalen – Spanien världsmästare i basket

Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Storfavoriten USA försvann redan i kvartsfinalen. Då gick Spanien hela vägen och tog sitt andra VM-guld i basket på herrsidan.

Finalen mot Argentina i Peking blev aldrig riktigt spännande och spanjorerna vann med 95–75 efter att ha tagit hem samtliga fyra perioder.

Spanien, som tog VM-guld 2006 och OS-brons i Rio de Janeiro 2016, gick ifrån till 23–14 i första perioden och hade 66–47 inför den fjärde och sista. Även om Argentina vägrade ge sig och gjorde sin poängmässigt bästa period i fjärde – förlust med en poäng – var Spanien avsevärt mycket bättre och kunde lyfta pokalen i den kinesiska huvudstaden.

Poängbäst hos världsmästaren var Ricky Rubio med 20 poäng, medan Argentinas Gabriel Deck blev bäst i matchen med 24.

Frankrike, som slog ut USA i kvartsfinalen, tog bronset efter att ha besegrat Australien med 67–59.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.