Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Zlatan höll sitt löfte till Milans supportrar

Expressens reporter Petter Östman i Expressen TV om de senaste uppgifterna runt Zlatan Ibrahomivic.
Foto: GIAMPY / RICHIARDI BILDBYRÅN

Il grande ritorno är ett faktum.

Zlatan är äntligen hemma igen.

I och med det höll han också sitt löfte; att karriären skulle avslutas med Milans rödsvarta tröja på torson. 

Det är ett beslut taget med hjärtat som i hela familjen Ibrahimovic bultar för Italien i allmänhet och Milano i synnerhet. Det är också ett beslut av Zlatan som faktiskt osar passion och kärlek till klubben där han trivts bäst. 

Efter skadan i Manchester United och åren i Los Angeles känns det skönt att han kommer tillbaka till Europa och oerhört glädjande att han valt att fortsätta karriären på toppnivå. 

Det är för övrigt något han alltid har upprepat. 

Karriären ska avslutas på topp. 

Värdigt att det blir den sista showen

Nu höjer några på fingret och pekar på Milans kräftgång och elfteplats i ligan. Det stämmer att de inte har några för Zlatan intressanta titlar att vinna, men nivån i den italienska ligan är faktiskt högre än på länge och han kommer att ställas på rejäla prov direkt. 

Dessutom minns supportrarna en världsspelare och kommer att förvänta sig mål. I Italien pratar man inte om statyn och den kapade näsan, inte heller om Hammarby eller att han gör många reklamfilmer. 

När Zlatan landar i Milano är det bara fotbollsspelaren Zlatan som kommer att diskuteras. 

Förbannat skönt och otroligt värdigt att landet som uppskattat honom mest får vara värd för den sista showen. 

För visst blir det en show? Såklart. 

Många viftade bort hans prestationer i MLS på grund av den mediokra nivån, men få såg hans matcher. Vi som gjorde det såg en spelare som gick från klarhet till klarhet, som blev starkare och snabbare för varje match som gick. Framförallt imponerade han med sina klassmål, mål som han hade gjort även mot de bästa försvararna. Det fanns en glöd och en hunger i hans ögon under det sista året som verkligen skvallrade om att det fanns en sista sejour i Europa i kroppen.

Il grande ritorno är snart ett faktum

Jag är säker på att Zlatan återigen kommer tysta tvivlarna, precis som han alltid har gjort. Oavsett om det har varit mot en hemmablind engelsk fotbollspublik eller skeptiska svenska gubbar har Zlatan alltid stått som vinnare. 

Den enda potentiella titeln som hade kunnat locka Zlatan någon annanstans är den han aldrig vunnit, Champions League. Det är dock bara en handfull klubbar som har möjligheten att vinna titeln och ingen av de var intresserade. 

Ett nedgånget Milan som suktar efter en mästare och en symbol blir således det perfekta valet. Han kommer finna en medioker trupp med ett självförtroende i botten. Han kommer till ett lag utan stjärnor med en tränare som inte tränat några personligheter av Zlatans kaliber tidigare. 

Han kommer att bli referenspunkten i omklädningsrummet och på planen. Han kommer synas och höras överallt när Italien nu gör sig redo att omfamna en av de största spelarna ligan skådat under 2000-talet. 

Vi glömmer Zlatan igen och välkomnar tillbaka Ibracadabra. Il grande ritorno är ett faktum. Forza vecchione! 

Zlatan om hans och familjens liv i Los Angeles

Expressen TV rapporterade nyligen om en intervju med italienska GQ där Zlatan öppnar upp om tillvaron i Beverly Hills.