Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: WILL OLIVER / EPA / TTFoto: WILL OLIVER / EPA / TT
 Foto: WILL OLIVER / EPA / TT
Foto: SECONDS LEFT/REX/SHUTTERSTOCKFoto: SECONDS LEFT/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: SECONDS LEFT/REX/SHUTTERSTOCK
Thomas Wilbacher

Det ramar in Antonio Contes storhet

Publicerad

Totaldominans och tre mål mot Middlesbrough betyder att Chelsea har ligatiteln i sin ficka. Det har blivit dags att börja hylla de blivande engelska ligamästarna.

Det är gruppdynamiken, det hårda arbetet, kollektivet som hela tiden framhävs och hyllas när man talar om Chelsea den här säsongen. 

Det stämmer såklart att Antonio Conte har en sällsynt förmåga att förbrödra, men man glömmer ofta hans skicklighet att locka fram varje spelares spetsegenskaper. 

Ta bara hanteringen av Cesc Fabregas. 

När det har krävts en riktig krigarinsats har spanjoren suttit på bänken, i underläge, när det har krävts en injektion till en stagnerad offensiv har han kommit in och när Chelsea, som igår mot Middlesbrough, förväntas äga bollen en stor del av matchen har han startat. 

Fingertoppskänslan med Fabregas ramar in Contes storhet. 

Det stannar dock inte där. 

Sättet han har gjort en medioker vänsterytter som Marcos Alonso till en världsspelare sticker såklart ut. Liksom Hazards pånyttfödelse och Willians poängmässigt bästa säsong i karriären. 

Inte många trodde att Pedro skulle göra skillnad för Chelsea, eller att Conte skulle få Diego Costa harmonisk igen efter strulet i vintras. 

Alla vet det

De som trodde att italienaren skulle komma till London och lida sig till uddamålssegrar fick väldigt fel. Visst finns även de matcherna, men det är bara en skepnad av många som Chelsea visat upp under säsongen. Mångsidigheten och förmågan att anpassa spelet efter motstånd har bidragit till att Chelsea vinner Premier League den här säsongen. 

Jag vet, jag går händelserna en smula i förväg, men med tre matcher kvar och sju poäng ner till Tottenham kan det faktiskt bara sluta på ett sätt. 

Alla vet det. 

Till och med den vidskepliga, syditalienska fotbollstränaren kunde obekymrat ta emot Stamford Bridge hyllningssånger och suga in segeratmosfären, trots att det återstod fem minuter av matchen. 

Okej, det firades inte någon titel bland spelarna efter matchen men nog bubblade det i kropparna. 

De små leendena, kramkalasen där orden inte behövde yttras talade sitt tydliga språk. 

Körsbäret på tårtan

Samtidigt som segerruset gjorde det svårt för Conte och Chelsea-spelarna att inte lyfta från marken lyckades de tygla känslorna och visa respekt för Middlesbrough som i och med förlusten är klara för spel i Championship nästa säsong. 

Det är också en storhet som ska lyftas fram i det här laget som bara har börjat sin resa. 

En som tar slut snart är John Terrys. Antonio Conte lyckades med det Luciano Spalletti misslyckades med i söndags. 

Då satt Totti kvar på bänken hela matchen trots att matchen var död och en hel fotbollsvärld ville se honom göra ett sista framträdande på San Siro. 

Terrys inhopp blev körsbäret på tårtan igår när Chelsea manglade sig ett stort steg närmare ligatiteln. Återigen, fingertoppskänslan. Conte har den i såna mängder att det till och med finns över till försäljning.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag