Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Wilbacher

Ska jag satsa nån euro är det på Contes Inter

Serie A är inte bara Juventus och Ronaldo.

Inter kommer utmana om ligatiteln. Napoli också.

Skulle jag satsa någon liten euro så hade det varit på Antonio Contes Inter.

Tomatodlarna blickar tillbaka mot en hård sommar.

Klimatförändringarna har slagit hårt mot de italienska bönderna. Sedan ett decennium har även den italienska fotbollen lidit hårt - den globala förändringen i samhället avspeglar sig i fotbollen och den totala bristen på seriöst ledarskap avspeglar sig så klart i vårt kära Serie A.

Så vad vet vi egentligen om den här upplagan av den italienska ligan, vem ska man ha koll på och kan Juventus efter ett knappt decenniums dominans förlora lo Scudetto?

Frågorna är som alltid många i Serie A och det är väldigt få som kan komma med en tydlig profetia som supportrarna köper. Klart är att det på många sätt är ett nytt Serie A som ”sta per partiere”.

Börjar om. 

Vi pratar om ett Serie A som siktar mot något betydligt större än vad ligan visat de senaste åren. Här finns Inter med Antonio Conte, som enligt honom själv ska ta upp kampen om titeln med Juventus. 

Symbolen som får supportrarna att drömma är Lukaku. 

Bara att teckna abonnemang

För den engelska publiken må han vara en spelare som har underpresterat men här sätter jag mig i Conte-båten: Lukaku är klass. Conte bad om EN spelare, och EN spelare bara, och han fick honom. 

Med tanke på vad den italienske demontränaren gjort tidigare för anfallare är det bara att teckna abonnemang.

Den italienska ligan är inte bara Ronaldo och Juventus eller för all del Inters fantastiska sommar. Nog för att Juventus vann sin första match på lördagskvällen mot Parma, men kikarsiktet är inställt på annat från många håll. Här hittar vi bland annat Fiorentinas fantastiska ”mercato” som nyligen kryddades med Franck Ribery. Vissa kanske viftar bort övergången och menar på att fransmannen är slut som artist, men faktum är att Bayern München bekräftade intresset för att behålla honom. 

Låt oss alla nära våra drömmar

Något som bevisar att han fortfarande besitter kvalitéerna som en gång gjorde honom till Bayerns förstaval i de stora matcherna.

Den första omgången renderade i en seger för Juventus mot Parma och en tuff batalj mellan Scudetto-jagande Napoli och ett nyrenoverat Fiorentina. Tre poäng hämtades hem till Vesuvios fot och bekräftade Napoli som främsta till lo Scudetto.

Det enda vi vet är att det kommer att bli ovisst, det blir alltid ovisst! 

Inter och Napoli kommer att vara där och bråka om scudetton, och ge det någon månad så ska du se att till och med Ronaldo kommer att känna frustation över de italienska random-lagens stabila försvar. 

Det är ett omöjligt uppdrag att försöka förutse utgången av årets Serie A, men skulle jag däremot satsa någon liten euro så hade det varit på Antonio Contes Inter. Han har fått allt han ville ha och älskar utmaningen att inleda som underdog. 

Bortom Inter och Juventus har vi i kväll lärt oss, att Napoli menar allvar. Jag säger inte emot, men tänk er en scudetto i Neapel. 

Låt oss alla nära våra drömmar.