Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Wilbacher

Real Madrids säsong håller på att vända nu

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Antonio Conte vet att han kommer att bli ifrågasatt efter förlusten mot Real Madrid. 

Samtidigt radar Zidanes Real Madrid upp segrar, ett tecken på att säsongen snart vänder.

Men de får ursäkta.

Den här kvällen var sångerna i Buenos Aires den stora fotbollshändelsen. 

Det var en Champions League-kväll som snabbt skiftade fokus från Madrid till Buenos Aires när uppgifterna kom om att Diego Armando Maradona skulle genomgå en hjärnoperation efter en blödning.

Bilder på hundratals supportrar utanför sjukhuset värmde. Det var nästan en nostalgisk känsla bara att få se supporterkärlek även om de den här gången hade samlats utanför ett sjukhus och inte i en kurva. I Madrid hördes spelarnas skrik och ibland Antonio Contes hesa stämma. 

***

På Buenos Aires gator studsade sångerna uppmuntrande till Maradona mellan husväggarna och det var som att ambulansen svävade fram.

Matchen mellan Real Madrid och Inter var av den underhållande sorten. 

Chansrik från minut ett, två lag som ville vinna, öppet och härligt. Real Madrid gick upp till 2-0 i den första halvleken men Inter kom tillbaka. När Ivan Perisic kvitterade tog han ut bollen ur nätet och älgade upp till mittcirkeln. 

Sedan fortsatte Contes lag att anfalla. De båda, av sig själva, ifrågasatta tränarna hade ingen rädsla och även om det inte var en final, på något sätt kört vid kryssläge så blev det ändå tydligt att här var det tre poäng eller ingenting som gällde.

Känslan efter Inters upphämtning var att det var italienarna som ville mer, att det fanns ett momentum och mer kraft i benen. 

***

Ändå var det till slut Real Madrid som fick in segermålet. 

Inte för att fotboll är den mest rättvisa sporten så var nog oavgjort just den här gången det mest rättvisa resultatet. Men det var dömt att sluta med en vinnare, från presskonferenser inför matchen hela vägen in på slutvisslan.

Spridda jubelrop från Real Madrid-spelare ekade till slut på den tomma arenan. 

En sur Conte som fått en trög start på säsongen fångades av tv-kamerorna. Han vet att han kommer att ifrågasättas i veckan och han gillar det inte. 

Det var ju inte så här titelutmanaren, pånyttfödda, till viss del hajpade Inter skulle summera de första två månaderna av Corona-fotboll. 

För Zinedine Zidane är det i vanlig ordning lugn och ro efter att han mer eller mindre skickat in sin avskedsansökan. 

Det är det säkraste tecknet på att Real Madrids säsong ska vända och att segrarna ska radas upp i vanlig ordning. 

Den här kvällen var dock sångerna i Buenos Aires den stora fotbollshändelsen. 

Zidane får ursäkta men världens bästa fotbollsspelare genom tiderna ligger på ett operationsbord. 

Utanför den sterila operationssalens väggar flödade kärleken och sångerna kanske gick igenom väggarna och vem vet, kanske nådde de till Maradona.